Olvastuk

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2618 találatból.

Kínai külügyminiszter: Kína és Oroszország új modellt állít fel a nagy országok közötti kapcsolatokban

Olvastuk - 2024-03-07

Kína és Oroszország új modellt alkotott a nagy országok közötti kapcsolatokban, amely teljesen eltér az elavult hidegháborús megközelítéstől - mondta csütörtökön Vang Ji kínai külügyminiszter.

Vádat emeltek egy méhészetekben használt, illegális szereket csempésző férfi ellen

Olvastuk - 2024-03-05

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki méhészetekben használt, Magyarországon illegális szereket próbált behozni Röszkénél tavaly nyáron - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden.

Szanka Ferenc elmondta, a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolják.

Megérkeztek az ALDI üzleteibe a visszaváltható italospalackok

Olvastuk - 2024-03-01

-Az ALDI valamennyi áruházában üzembe álltak a visszaváltó automaták, a vásárlók pedig már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltható palackokat, amelyeket a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán is feltüntetett pluszinformációk segítségével azonosíthatnak - közölte az áruházlánc.

Matolcsy György keményen bírálta a kormányt

Olvastuk - 2024-02-29

Ma tartották a BÉT Legek díjátadót, amelyen többek között Matolcsy György jegybankelnök is megszólalt. A jegybankelnök növekedésre fókuszáló előadása során kemény szavakkal illette a kormány gazdaságpolitikáját.

Matolcsy György jegybankelnök előadásában kitekintést nyújtott a jövő növekedésének potenciális motorjaival kapcsolatban. Szerinte a siker olyan területeken fog megérkezni a következő évtizedekben, mint a gyógyszeripar, az egészségipar, a kreatívipar, az adatfeldolgozás, az informatika, és a zöld átállás

Matolcsy György azonban kiemelte, hogy a jövőbeli sikerek eléréséhez olyan politikai, társadalmi és gazdaságpolitikai környezetre van szükség, amely lehetővé is teszi a sikert. Matolcsy György értékelése szerint a kormány 2021 közepétől hibásan, jelentős gazdaságpolitikai fordulatot hajtott végre, és szakított a 2010-es évek gazdaságpolitikájával.

MOKK: tíz év alatt megduplázódott a végrendelkezők száma a közjegyzőknél

Olvastuk - 2024-02-27

- Megduplázódott a végrendelkezők száma a közjegyzőknél tíz év alatt; tavaly körülbelül öt százalékkal többen tettek végintézkedést közjegyző közreműködésével, mint 2022-ben - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) kedden

Gyakran tesznek végrendeletet a nem az első házasságban élő szülők, különösen akkor, ha korábbi kapcsolatukból is született gyermekük, és a házaspárnak igénye, hogy a nem közös gyermekeik egyforma részhez jussanak a közös vagyonból

A horvát külügyminisztérium elutasítja azt a belgrádi vádat, hogy beavatkozna Szerbia belügyeibe

Olvastuk - 2024-02-26

A horvát külügyminisztérium elutasította azt a szerb vádat, hogy Zágráb beavatkozik a szomszédos ország belügyeibe.

A szerb kormányzat vasárnap küldött tiltakozó jegyzéket a horvát külügyminiszter azon kijelentése miatt, amelyben Gordan Grlic Radman "orosz szatellitnek" nevezte Aleksandar Vucic szerb elnököt. Belgrád szerint ezzel beavatkozott Szerbia belügyeibe.

Legfőbb Ügyészség: eredményes ügyészi fellépések történtek webáruházak téves tájékoztatása miatt

Olvastuk - 2024-02-23

A 2023 nyarától életbe lépett új fogyasztóvédelmi rendelkezések alapján az ügyészség tavaly 67 esetben nyújtott be pert megelőző felhívást webáruházak téves tájékoztatása miatt, e felhívások zöme eredményes volt - közölte a Legfőbb Ügyészség pénteken .

Azt írták, a fogyasztóvédelemről szóló törvény 2023. június 26-án hatályba lépett rendelkezései - más szervezetek mellett - az ügyészt is feljogosítják arra, hogy a fogyasztót érintő jogsértések megszüntetése iránt pert indítson a vállalkozással szemben a bíróság előtt. Ez az új jogintézmény az úgynevezett képviseleti kereset.

A macskák kórokozó-terjesztésben játszott szerepét vizsgálták a kutatók

Olvastuk - 2024-02-22

A házi macskák és a denevérek közötti interakciókat vizsgálta egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpontjának (ÖK) munkatársa a macskák kórokozó-terjesztésben játszott szerepének megértése céljából.

A Fehér Ház szerint a Kongresszus tétlensége miatt kellett az ukrán erőknek kivonulniuk Avgyijivkából

Olvastuk - 2024-02-21

A Fehér Ház szerint az amerikai Kongresszus tétlensége vezetett oda, hogy az ukrán erőknek ki kellett vonulniuk Avgyijivka városból - hangzott el a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivőjének tájékoztatóján kedden.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági koordinátora úgy fogalmazott: nem azért vonultak ki az ukránok, mert "ne lennének kiképezve, vagy ne lenne meg a taktikai érzékük, hogy megvédjék magukat és a várost, hanem a Kongresszus tétlensége miatt".

A Pentagon megerősítette drónjának elvesztését Jemen közelében, de az okot egyelőre vizsgálják

Olvastuk - 2024-02-20

- A Pentagon vizsgálja, hogy mi okozta egy amerikai katonai drón lezuhanását Jemen partjai közelében - közölték amerikai katonai illetékesek hétfőn. Amerikai tisztségviselők annyit erősítettek meg, hogy az MQ-9 Reaper, egy többnyire megfigyelő és felderítő célokra használt, 20 méter szárnyfesztávú, pilóta nélküli repülő eszköz a tengerbe esett.

Megölte párját egy holland nő Budapesten, egy bérelhető lakásban

Olvastuk - 2024-02-19

Budapest, 2024. február 19., hétfő (MTI) - Halálra szúrta a párját egy holland nő egy bérelhető, VII. kerületi lakásban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon. Délután azt írták, hogy a rendőrök a nőt őrizetbe vették.

Charles Michel: az EU az orosz rezsimet tartja felelősnek Alekszej Navalnij haláláért

Olvastuk - 2024-02-16

- Az Európai Unió az orosz rezsimet tartja felelősnek Alekszej Navalnij tragikus haláláért - írta Charles Michel, az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke az X-en közzétett bejegyzésében pénteken.

"Alekszej Navalnij a szabadság és a demokrácia értékeiért harcolt. Ideáljaiért a végső áldozatot hozta" - írta Michel.

Az amerikai belbiztonsági miniszter hivatali elmozdításáról szóló, impeachment eljárást szavazott meg az amerikai Képviselőház

Olvastuk - 2024-02-14

Megszavazta az amerikai belbiztonsági miniszter hivatali elmozdítására irányuló eljárást a Képviselőház kedden, ami után a Szenátusban is elindul a vita Alejandro Mayorkas politikai sorsáról.

Az EU 1,8 milliárd euró értékben nyújt humanitárius segélyt 2024-ben

Olvastuk - 2024-02-12

- Az Európai Bizottság elfogadta 2024-es humanitárius költségvetését, ami szerint az Európai Unió idén több mint 1,8 milliárd euró (mintegy 685 milliárd forint) humanitárius támogatást nyújt világszerte - jelentette be az uniós bizottság hétfőn.

A brüsszeli közlemény szerint a támogatás előző éves mértékének fenntartására azért van szükség, mert a becslések szerint 2024-ben csaknem 300 millió embernek lesz szükséges humanitárius segítségre a világban.

Az EU körülbelül 346 millió euróval támogatja azokat a Kelet- és Dél-Afrikában élőket, akiknek életét fegyveres konfliktusok veszélyeztetik, valamint azokat, akik szélsőséges időjárási események és kiújuló fegyveres konfliktusok miatt kényszerültek lakóhelyük elhagyására Szudánban, Dél-Szudánban, Ugandában, Madagaszkáron, Mozambikban, Kenyában és Afrika szarván - Dzsibutiban, Etiópiában, és Szomáliában.

Vlagyimir Putyin szerint az ukrajnai háború néhány héten belül lezárható lenne

Olvastuk - 2024-02-09

Vlagyimir Putyin szerint a NATO saját tagországainak lakosságát egy "képzeletbeli orosz fenyegetéssel" próbálja megfélemlíteni.

A fegyvertámogatások leállításával a harcok néhány hét alatt befejeződhetnek - az orosz elnök erről Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek adott exkluzív interjúban beszélt, amelyet washingtoni idő szerint csütörtök este hoztak nyilvánosságra az újságíró internetes közösségi oldalán.

Május 1-től 14,9 százalékkal emeli előfizetési díjait a DIGI

Olvastuk - 2024-02-08

- Május elsejétől 14,9 százalékkal emeli műsorterjesztési, vezetékes internet és vezetékes hang szolgáltatások havidíjait a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. - közölte a vállalat a honlapján.

A tüntető olasz gazdák a Róma körüli földeken töltötték az éjszakát traktoraikkal

Olvastuk - 2024-02-07

- Az olasz főváros körül traktorokkal tüntető gazdák a szabad ég alatt töltötték az éjszakát, és nem hajlandóak távozni annak ellenére, hogy egyelőre nem kaptak engedélyt a Rómába való belépésre.

Az időskori szellemi és fizikai frissesség megőrzését támogató életmódprogramot indít a HUN-REN TTK

Olvastuk - 2024-02-06

Az időskori szellemi és fizikai frissesség megőrzését támogató életmódprogramot indít a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont (HUN-REN TTK) Agyi Képalkotó Központja.

A nyolc hónapon át tartó csoportos programba a szakemberek 65 és 75 év közötti önkéntesek jelentkezését várják. A program során egyidejűleg támogatják a fizikai és szellemi aktivitás megőrzését, a társas kapcsolatok létesítését és fenntartását, valamint az egészséges táplálkozási szokások elsajátítását. A legújabb kutatási eredmények ugyanis azt mutatják, hogy a demencia kialakulása egyénre szabott életmód-intervenciók megváltoztatásával késleltethető, és akár meg is akadályozható - hangsúlyozták a közleményben.

Az Egyesült Államok további válaszlépésekre készül a Közel-Keleten a hétvégi légicsapások után

Olvastuk - 2024-02-05

További lépéseket fog tenni az Egyesült Államok a Közel-Keleten állomásozó csapatait támadó fegyveres csoportok ellen - erről a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója beszélt.

Jake Sullivan a CNN hírtelevíziónak adott interjúban közölte, hogy Joe Biden elnök világos volt, amikor azt mondta, hogy a hétvégén végrehajtott csapások a kezdetét jelentik az amerikai válaszlépéseknek. Emlékeztetett: egy héttel korábban amerikai katonák halálát okozta egy jordániai előtolt támaszpont elleni, iraki milíciák által elkövetett dróntámadás.

Rétvári Bence: az államkincstár fogja ellenőrizni, hogy minden tanár és óvónő megkapja-e a béremelést

Olvastuk - 2024-02-02

Az államkincstár fogja ellenőrizni, hogy a fenntartók a pedagógusok béremelésére kapott teljes összeget arra is fordítsák - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Rétvári Bence hangsúlyozta: amelyik intézményfenntartó nem így tesz, "le fog bukni". "Nem lehet semmiféle trükk, bűvészkedés ebben", oda kell adni az iskolákban, óvodákban dolgozóknak a teljes bértömeget, ellenkező esetben a fenntartónak büntetőkamattal együtt kell visszafizetnie az összeget.