Vélemény

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2902 találatból.

Mi Hazánk: helyezzék állami ellenőrzés alá a végrehajtók díjazását

Vélemény - 2024-01-08

Helyezzék állami ellenőrzés alá a végrehajtók díjazását, irodai alkalmazottaiknak pedig vezessenek be bértáblát - sürgette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyekkel foglalkozó szakpolitikusa.

Árnyékkormány: Hosszú évtizedekre eladósítja a magyarokat Orbán Viktor a budapesti reptér megvásárlása miatt

Vélemény - 2024-01-05

Semmi sem elég drága Orbán Viktornak, hogy megszerezhesse a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret. Mivel nincs elég pénz a költségvetésben a reptérvásárlásra, az Orbán-kormány újabb 860 milliárd forintos hitelt vett fel amerikai dollárban, miközben már most Magyarország fizeti GDP-arányosan a legtöbb kamatot az államadóssága után az Európai Unióban

Emmanuel Macron: Jacques Delors békítette ki Franciaországot Európával és Európát a saját jövőjével

Vélemény - 2024-01-05

Jacques Delors valóban kibékítette Franciaországot Európával és Európát a saját jövőjével - jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő az Európai Bizottság volt francia elnökének állami búcsúztatásán pénteken Párizsban.

"Jacques Delors mindig a megbékélésért dolgozott, alternatívákat keresett, hidakat épített" - fogalmazott a francia elnök az Invalidusok díszudvarán rendezett ünnepélyes gyászszertartáson, amelyen számos európai vezető, valamint és állam- és kormányfő, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt.

Nagy Márton: négy százalék körüli lehet az idei gazdasági növekedés

Vélemény - 2024-01-03

- Négy százalék körüli lehet az idei gazdasági növekedés, miután a recesszióból való kilábalás tavaly megkezdődött - mondta el Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Demokratában szerdán megjelent interjúban.

Tóth Bertalan: sávos szja-t szorgalmaz az MSZP

Vélemény - 2024-01-02

- Az MSZP az egykulcsos személyi jövedelemadó helyett bevezetné a mérsékelten progresszív és igazságos sávos adóztatást - közölte kedden, online sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezetője.

Tóth Bertalan a programjukból idézve elmondta, az adójóváírás révén adómentessé tennék a minimálbért, mert a "legkisebb fizetésből már nem szabad elvenni". Elképzelésük részleteit ismertetve hangsúlyozta, a minimálbér és a mediánbér között az adókulcs sávosan nőne 15 százalékig, miközben a mediánbér és a minimálbér ötszöröse között keresők adókulcsa továbbra is 15 százalékos maradna.

LMP: a külföldön dolgozó fiatalok hazacsábítása nélkül nem lehet demográfiai fordulat

Vélemény - 2023-12-18

A kormány családpolitikája kudarcos, és a külföldön dolgozó fiatalok hazacsábítása nélkül nem lehet demográfiai fordulatot elérni - jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese hétfői online sajtótájékoztatóján.

Ferenc pápa a béke útjainak megnyitását sürgette advent harmadik vasárnapján

Vélemény - 2023-12-17

- Ukrajnában és a Közel-Keleten is a béke melletti elkötelezettség erősítését sürgette a karácsonyi ünnepek közeledtével Ferenc pápa, aki a gázai katolikus plébánia halottairól is szólt a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.

EU-csúcs - Charles Michel: a bővítésről szóló döntéssel "hatalmas lépést tettünk a helyes irányba"

Vélemény - 2023-12-15

Azzal, hogy a tagországok vezetői nagyon erőteljes döntést tudtak hozni a bővítéssel kapcsolatban, "hatalmas lépést tettünk a helyes irányba" - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozó első munkanapját követően péntek hajnalban.

Klímacsúcs - Joe Biden szerint történelmi mérföldkő a fosszilis üzemanyagok kivezetéséről szóló döntés

Vélemény - 2023-12-14

Történelmi mérföldkőnek nevezte az amerikai elnök szerdán az ENSZ klímacsúcsán a fosszilis üzemanyagok kivezetéséről hozott döntést.

Joe Biden közleménye szerint a COP28-on a világ vezetői újabb mérföldkövet értek el, amikor első alkalommal kötelezettséget vállaltak a fosszilis üzemanyagokról való átállásról.

LMP: a kiemelt beruházási törvény a gátja Újbuda zöld fejlődésének is

Vélemény - 2023-12-12

Az LMP szerint a kiemelt beruházási törvény a gátja Újbuda zöld fejlődésének is.

Gál József, az LMP szóvivője keddi, online is követhető sajtótájékoztatón azt mondta: ez a törvény arra való, hogy a kormány bármikor átléphessen az érintettek és a helyi közösségek akaratán a tőke és a gazdasági érdekek érdekében.

Bedő Dávid: lehetne egy napon az EP-választás, az önkormányzati választás és az életvégi döntésekről szóló népszavazás

Vélemény - 2023-12-12

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Parlamentben szólalt fel az életvégi döntésekről kezdeményezett népszavazással kapcsolatban és kérdezte meg a kormányt, hogy támogatják-e azt, hogy népszavazás legyen az ügyben.

"A Momentum azt gondolja, hogy az ilyen fontos, meghatározó kérdésekben szükség van társadalmi párbeszédre. És szükség van arra, hogy a magyarok dönthessenek és beleszólhassanak ebbe a fontos ügybe" – mondta felszólalásában Bedő, majd megkérdezte Gulyás Gergelytől, hogy a kormány támogatja-e a népszavazást

- Árnyékkormány: A makói Continental esete példázza, mennyire keveset ér a magyar dolgozó Orbán Viktornak

Vélemény - 2023-12-11

Az elmúlt 10 évben horrorisztikus balesetek miatt több dolgozó is munkaképtelenné vált a makói Continentalban a helyi szakszervezet vezetője szerint. Ez ugyanaz a gumigyár, ahol pár hete elbocsátották a vendégmunkásokat betanító magyar dolgozókat.

Komáromi Zoltán: a DK európai, modern egészségügyet akar

Vélemény - 2023-12-11

- A Demokratikus Koalíció (DK) európai, modern egészségügyet akar - mondta a párt országgyűlési képviselője egy hétfői, online sajtótájékoztatón. Komáromi Zoltán közölte: erős állami egészségügyet szeretnének, olyan kapacitásokkal, hogy mindenki a szükségleteinek megfelelően, időben juthasson hozzá a korszerű ellátáshoz.

Donald Tusk: az új lengyel kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Vélemény - 2023-12-08

Lengyelország az Európai Ügyészséghez csatlakozik az új parlamenti többségi koalíció által alakítandó kormány egyik első lépéseként - jelentette be pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk koalíciós kormányfőjelölt.

Nobel-díj - Krausz Ferenc: a Nobel-díj hihetetlen bátorítást jelent

Vélemény - 2023-12-07

A Nobel-díj hihetetlen bátorítást jelent, hogy amit csinálunk, azt nemcsak "szórakozásból" tesszük, hanem egy nap fontos alkalmazások nőhetnek ki felfedezéseinkből.

Ezt mondta Krausz Ferenc csütörtökön Stockholmban, ahol az idei fizikai, kémiai és közgazdasági díjazottak együtt tartottak sajtótájékoztatót a Nobel-díj vasárnapi átadását felvezető programsorozat részeként.

Kocsis Máté: ellenezzük, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat

Vélemény - 2023-12-06

A kormánypártok ellenzik, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat, ezért a Fidesz és a KDNP ezzel összefüggésben határozati javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerdán a közösségi oldalán.

Uniós biztos: Az EU-ban a gázai háború miatt megnövekedett a fenyegetés

Vélemény - 2023-12-05

Az Európai Unióban a gázai háború miatt megnövekedett a terrorveszély - jelentette ki Ylva Johansson uniós belügyi biztos kedden Brüsszelben.

"Az Izrael és a Hamász közötti háború és az általa okozott megosztottság miatt a közelgő ünnepi szezonban hatalmas a terrortámadások kockázata az EU-ban. Nemrégiben Párizsban is bekövetkezett, de sajnos korábban is tapasztaltunk már ilyet" - hangoztatta a biztos az EU-tagállamok belügyminisztereinek tanácskozására érkezve.

Hiller István: Az oktatás színvonalának emelkedéséhez kormányváltásra van szükség

Vélemény - 2023-12-04

A mai napon került sor az oktatásért felelős belügyminiszter meghallgatására a Kulturális Bizottságban. A miniszteri beszámolóból kiderült, hogy 10 százaléknál nagyobb béremelés nem lesz, miközben a szakszervezetek és szakmai szervezeteknek legalább 45 százalékos jogos igénye van.

Mindezek mellett a miniszteri beszámoló szerint még a Nemzeti alaptantervnek a felülvizsgálatára is sor kerülhet.

Kedden a PISA-felmérések eredményét publikálják. Az ülésen elhangzott információk alapján a magyar eredmények az elmúlt időszakban rosszabbak lettek, mint más résztvevő országok eredményei. Más országok eredményei azonban még jobban romlottak, így a hazánk besorolása javult. Örömre azonban nem ad okot,hogy a magyar diákok eredményei kevésbé romlottak, mint más országoké.


DK: állítsák le az akkumulátorgyárak építését!

Vélemény - 2023-12-04

- A Demokratikus Koalíció (DK) azt szorgalmazza, hogy azonnal állítsák le az akkumulátorgyárak építését - erről hétfői, online sajtótájékoztatóján beszélt a párt alelnöke.

Varju László azt mondta, hogy a Telex cikke szerint egyetlen akkumulátorgyár annyi áramot fogyaszt, mint másfél magyar vármegye. Az ellenzéki képviselő kijelentette, a magyar energetikai rendszer képtelen lesz ellátni ezen gyárak energiaigényét.

Áder János: elengedhetetlen az alkalmazkodás a megváltozott klímához és hidrológiai viszonyokhoz

Vélemény - 2023-12-01

Elengedhetetlen a megváltozott klímához és hidrológiai viszonyokhoz való alkalmazkodás.

Ezt hangoztatta Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke, korábbi köztársasági elnök az ENSZ klímaváltozási keretegyezménye részes államainak csúcstalálkozójához (COP 28) kapcsolódó Víz és Klímaügyi Vezetők tanácskozásán, pénteken.