Vélemény

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2902 találatból.

Az olaszországi iskolákat megosztja a muszlim tanulók étkeztetése ramadán idején

Vélemény - 2024-03-12

- Vitához vezetett Milánó egyik általános iskolájának döntése, miszerint a muszlim gyerekek nem kapnak menzaebédet a ramadán során előírt böjt idején, miközben máshol a muzulmán közösség helyhiány miatt az utcákon akarnak imádkozni.

Izer Norbert: eredményes a gazdaságfehérítés, hatékony az áfacsalások kiszűrése

Vélemény - 2024-03-07

Számos európai uniós tagállam tanulmányozta az utaztatásos áfacsalások kiszűrésére létrehozott magyar modellt, az ekáert.

Legutóbb Lengyelország érdeklődött a rendszer továbbfejlesztési lehetőségei iránt. A gazdaságfehérítésben Magyarországon sincs megállás, jövőre hazánk lehet az EU első tagállama, amely általánossá teheti az elektronikus nyugtát.

Lengyel és litván elnök: Oroszország folyamatos fenyegetést jelent a NATO számára

Vélemény - 2024-03-05

- Oroszország folyamatos fenyegetést jelent a NATO számára, ezért tovább kell növelni a védelmi képességeket a szövetség keleti szárnyán - hangsúlyozta Andrzej Duda lengyel és Gitanas Nauseda litván elnök kedden a Dragon-24 fedőnevű lengyelországi hadgyakorlaton.

Agrárminisztérium: idén is könnyebb lesz az öntözés

Vélemény - 2024-03-01

Teljes mértékben mentesíti a kormány a gazdálkodókat az állami tulajdonú vízilétesítményeken keresztül történő mezőgazdasági vízszolgáltatás díja alól az idei esztendőben is - jelentette be Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán.

Ursula von der Leyen: fel kell készülni a háborús kockázatokra

Vélemény - 2024-02-28

A háború talán nincs a küszöbön az Európai Unióban, de fel kell készülni a kockázatokra, képesnek kell lenni megvédeni az európai érdekeket és értékeket a védelmi kapacitás megerősítése által - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban szerdán.

Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésének az "Európai biztonság és védelem megerősítéséről" tartott vitáján kijelentette: sürgősen újjá kell építeni, meg kell erősíteni és modernizálni kell az EU-tagállamok fegyveres erőit.

"Az elmúlt években sok európai illúzió szertefoszlott. Közöttük az az illúzió, hogy a béke állandó" - fogalmazott az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: nincs helye több illúziónak, a világ olyan veszélyes hellyé vált, amilyen nem volt generációk óta.

Az izraeli miniszterelnök bemutatta a háború utáni gázai rendezésről alkotott elképzeléseit

Vélemény - 2024-02-23

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök gázai rendezési terve a közigazgatásban jártas helyi emberekkel és szervezetekkel képzeli el a polgári rend helyreállítását a háború után a gázai övezetben a Jediót Ahronót hírportáljához, a ynethez eljuttatott dokumentum szerint.

Netanjahu a hadikabinet csütörtök esti ülésén bemutatta a háború utáni gázai rendezési tervének elveit, a jövőbeli rendezés alapszabályait. Netanjahu a többi között közölte, hogy elképzelései szerint "a Gázai övezetben a polgári közigazgatás és a közrendért viselt felelősség közigazgatási tapasztalattal rendelkező helyiekre fog épülni".

Dmitrij Medvegyev: Kijev és Odessza orosz városok

Vélemény - 2024-02-22

- Kijev és Odessza orosz városok, az elsőt az orosz erők elérhetik az Ukrajna elleni "különleges hadművelet" során, a másodiknak pedig ideje "hazatérnie" - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke csütörtökön, orosz médiumoknak nyilatkozva.

- Washington: a BT-határozat elfogadása veszélyeztette volna a tárgyalásokat a tüzszünetről

Vélemény - 2024-02-21

Az Egyesült Államok szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé kedden került határozati javaslat elfogadása kockáztatta volna a túszok kiszabadításáról és tűzszünetről zajló tárgyalásokat - mondta a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője újságíróknak.

John Kirby arra reagált, hogy az Egyesült Államok kedden vétót emelt a Biztonsági Tanács elé került, Algéria által kezdeményezett, az ENSZ arab tagállamainak támogatását élvező határozati javaslattal szemben. A dokumentum egyebek mellett azonnali tűzszünetről szólt, elutasította a palesztinok erőszakos kitelepítését, valamint elítélte a "terrorizmus minden formáját".

TLE: kiszámítható és hosszútávú állami szerepvállalásra vár a lakáspiac

Vélemény - 2024-02-20

A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) álláspontja szerint az év elején életbe lépett átalakított családtámogatási rendszer - csok plusz, megemelt falusi csok és babaváró kölcsön - akkor tudja mérsékelni a lakáspiaci visszaesést, ha kiszámítható módon, hosszú távon fennmarad.

Navalnij - Josep Borrell: az EU-nak támogató üzenetet kell küldenie az orosz ellenzéknek

Vélemény - 2024-02-19

- Az Európai Uniónak támogató üzenetet kell küldenie az orosz ellenzéknek - jelentette ki Josep Borrell kül-és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő hétfőn, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus hétvégén bekövetkezett halálára reagálva.

Az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozására érkezve Borrell elmondta: tisztelegni kell Navalnij emléke előtt, ezért azt javasolja a külügyminisztereknek, hogy az uniós emberi jogi szankciós rendszert nevezzék át az ő nevére, annak érdekében, hogy "személye örökre kapcsolódjon az EU emberi jogok védelmére irányuló munkájához".

Az izraeli kormányfő ellenzi a palesztin állam elismerését

Vélemény - 2024-02-16

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közleményben jelentette ki péntek reggel, hogy "Izrael továbbra is ellenzi egy palesztin állam egyoldalú elismerését".

Jens Stoltenberg: már érzékelhető annak a hatása, hogy az amerikai kongresszus még nem fogadta el az Ukrajnának nyújtandó támogatást

Vélemény - 2024-02-15

- Már érzékelhető annak a hatása, hogy az amerikai kongresszus nem fogadta még el az Ukrajnának nyújtandó, 61 milliárd dolláros katonai támogatást.

Számítok rá, hogy képes lesz döntést hozni, mert ha hagyjuk, hogy az orosz elnök győzzön, az nem csak Ukrajna számára, hanem ránk nézve is veszélyes lesz - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Brüsszelben.

A NATO-tagországok védelmi minisztereinek találkozójára érkezve a főtitkár - arra reagálva, hogy Donald Trump volt amerikai elnök megjegyzése szerint az Egyesült Államok nem védené meg azon NATO-szövetségeseket, amelyek nem teljesítik a védelmi kiadásokra vonatkozó kötelezettségvállalásaikat - elmondta:

Párbeszéd: meg kell reformálni a gyermekvédelmi rendszert

Vélemény - 2024-02-14

A Párbeszéd egy, a parlamentnek benyújtott határozati javaslattal reformálná meg a gyermekvédelmi rendszert - közölték a párt politikusai szerdai online sajtótájékoztatójukon.

Szabó Tímea ügyvezető társelnök arról beszélt, hogy a "gyermekellátás romokban van", a kormány pedig 13 éve nem hajlandó érdemben foglalkozni a kérdéssel. A Párbeszéd ezért arra kéri a kabinetet, hogy tegyen meg mindent a szakemberhiány megszüntetéséért, erősítse meg a jelzőrendszert és alakítson ki olyan panaszmechanizmusokat, amelyek valóban védik a gyermekeket - közölte az ellenzéki politikus.

MBH: a tavalyinál nyugodtabb évre számíthat a magyar mezőgazdaság

Vélemény - 2024-02-13

Magyarországon a mezőgazdaság és az élelmiszeripar nyugodtabb évre számíthat az idén, mint 2023-ban, főképp az állattartók kilátásai javultak, hosszabb távon kiegyensúlyozottabb időszak várható az agráriumban - mondták a szakértők az MBH Bank keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Josep Borrell: az UNRWA-nak folytatnia kell munkáját Gázában

Vélemény - 2024-02-12

Nincs alternatívája a palesztin menekülteket segítő ENSZ-ügynökségnek, az UNRWA-nak folytatnia kell munkáját Gázában - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben hétfőn.

Josep Borrell, a tagországok fejlesztési ügyekért felelős minisztereinek informális ülését megelőzően újságíróknak nyilatkozva azt mondta: semelyik más szervezet sem képes elvégezni azt a munkát, amelyet az UNRWA végez Gázában. Az embereknek továbbra is enniük kell, továbbra is orvoshoz kell járniuk - mondta.

Novák Katalin lemondását és Varga Judit közéletből való távozását követelték demonstráción Budapesten

Vélemény - 2024-02-09

A köztársasági elnök lemondását és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter közéletből távozását követelték az Országos Közös Akarat elnevezésű csoport szervezésében pénteken Budapesten, a Belügyminisztérium központi épülete előtt.

A demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt volt igazgatóhelyettesének.

Simkó Edit pedagógus, aktivista az eseményen azt hangsúlyozta, hogy "gyermeket nem bántunk, nem alázunk meg és nem zsarolunk meg". Novák Katalin és Varga Judit annak adott kegyelmet, aki a legkiszolgáltatottabbakat bántotta - tette hozzá. Úgy vélekedett, "lehullott a propaganda leple, megláthattuk a rezsim rongy erkölcsiségét, hamis hitét". Novák Katalin és Varga Judit pedig arcai voltak ennek az aljasságnak, és mindezt anyaként tették - hangoztatta Simkó Edit.

LMP: döbbenetes szavazási eredmény született az EP-ben a GMO-növényekről

Vélemény - 2024-02-08

Az LMP szerint döbbenetes szavazási eredmény született az Európai Parlamentben, ahol egy szűk többség átengedte az új típusú génmódosított, ellenőrizetlen növények forgalomba hozataláról szóló javaslatot.

Irán pénzzel és kiberhadviseléssel segíti a Hamászt

Vélemény - 2024-02-07

Irán pénzzel és kiberhadviseléssel segíti a Hamász iszlamista terrorszervezetet Izrael elleni harcában - jelentette az izraeli katonai szóvivő és a Microsoft elemző osztályának vezetője

"Találtunk hivatalos Hamász-dokumentumokat 2020-ból, amelyek tartalmazzák az Iránból a Hamásznak 2014 és 2020 között küldött átutalások részleteit - több mint 150 millió dollárt juttattak Iránból a Hamászhoz" - közölte Daniel Hagari, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője kedd esti nyilatkozatában.

"A Hamász 2023 októberi támadása óta az iráni kormányhoz kötődő csoportok kibertámadások és befolyásolási műveletek sorozatát indították el a Hamász megsegítése és Izrael és szövetségesei meggyengítése érdekében"- jelentette Clint Watts, a Microsoft elemző részlegének vezetője szerdán.

A szakember Irán lépései közül többet elhamarkodottnak és kaotikusnak ítélt, ami szerinte azt jelzi, hogy alig vagy egyáltalán nem egyeztetett a Hamásszal, de ennek ellenére egyre nagyobb sikereket ért el a kiberhadviselésben.

Párbeszéd: nincs engedélykérelme a Sóskútra tervezett akkumulátorbontónak

Vélemény - 2024-02-06

- Nem adott be engedélykérelmet akkumulátorfeldolgozó tevékenységre a Sóskútra tervezett üzemének beindításához a szlovén tulajdonú Andrada cégcsoport - erről a Párbeszéd társelnöke beszélt egy keddi, online sajtótájékoztatón.

Szabó Rebeka hangsúlyozta: ez azután derült ki, hogy Jávor Benedek, a párt uniós tanácsadója adatigényléssel fordult a Pest Vármegyei Kormányhivatalhoz.

Az MSZP elkötelezett hazánk védelme, valamint a NATO bővítése mellett

Vélemény - 2024-02-05

Vannak olyan vörös vonalak, amelyeket nem szabadna sohasem átlépni. Egy pedofilt segítő embernek az elnöki kegyelembe való részesítése ellentétes az erkölcsi normákkal, egy ilyen lépés veszélyes a társadalomra, a családjainkra, gyermekeinkre.

A jelenlegi hatalom mégis átlépi ezeket a határvonalakat, amelyek egy józan, felelős politikus számára elfogadhatatlanok lennének. Ilyen átléphetetlen vörös vonal az is, hogy nem lehet sem hazánk, sem egy szövetséges ország biztonságával szórakozni.Svédország csatlakozása a NATO-hoz további erős garanciákat jelenthetne a katonai szövetségben részt vevő államok, így hazánk számára is. A Fidesz ezzel a tétlenkedésével veszélybe sodorja az ország és a szövetségeseink jövőjét és biztonságát.