Vélemény

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2902 találatból.

LMP: óriási siker, hogy mégis lehet népszavazás a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Vélemény - 2024-05-02

Az LMP "óriási sikerként" értékeli, hogy a Kúria friss döntése nyomán mégis lehet népszavazás a kiemelt beruházási törvény eltörléséről.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtöki online is követhető sajtótájékoztatóján elmondta, a Kúria állásfoglalása egyértelműen rögzíti, hogy a népszavazás nem vonatkozik a költségvetésre és nincs akadálya a megtartásának.

Varga Mihály: nagyobb hozzájárulást várunk Brüsszeltől a határvédelmi költségekhez

Vélemény - 2024-04-29

Magyarország nagyobb hozzájárulást vár Brüsszeltől a határvédelmi költségekhez - közölte a pénzügyminiszter a Facebook oldalán hétfőn megjelent posztban, jelezve, hogy meghívta az uniós költségvetési biztost a déli határra.

Varga Mihály hozzászólásában kifejtette, decemberben levélben fordult az uniós költségvetési biztoshoz, Johannes Hahnhoz annak érdekében, hogy az Európai Unió nagyobb mértékben járuljon hozzá Magyarország határvédelmi költségeihez.

Magyarország a migránsválság 2015-ös kezdete óta 700 milliárd forintot fordított határvédelemre, miközben az uniós hozzájárulás mértéke alig haladja meg az 1 százalékot - tette hozzá.

LMP: megbocsáthatatlan hiba a kínai vasúti projekt

Vélemény - 2024-04-29

Az LMP "megbocsáthatatlan hibának" tartja a repülőteret és Budapest belvárosát összekötni tervezett kínai vasúti projektet.

Ungár Péter, az LMP társelnöke hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: tarthatatlan, hogy nincs kötött pályás összeköttetés a nemzetközi repülőtér és a belváros között, ugyanakkor az eredeti, már kidolgozott terveket kell megvalósítani

Lengyel külügyminiszter: Oroszország vereségével végződne a NATO elleni támadás

Vélemény - 2024-04-25

Oroszország elkerülhetetlen vereségével végződne a NATO akármelyik tagállama ellen intézett orosz támadás - jelentette ki Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter csütörtökön a varsói parlament alsóházában a lengyel diplomácia idei céljait ismertető beszédében.

- Josep Borrell: legfontosabb az Irán és Izrael közötti helyzet elmérgesedésének elkerülése

Vélemény - 2024-04-24

- Legfontosabb az Irán és Izrael közötti helyzet elmérgesedésének elkerülése és a megfelelő válasz megtalálása az Izraelt ért iráni támadásra - jelentette ki Josep Borrell uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Strasbourgban szerdán.

Holland hírszerzés: Kína kibertámadásai, a dzsihadisták és a politikai szélsőségek jelentik a legnagyobb veszélyt az ország biztonságára

Vélemény - 2024-04-23

A kínai állam kibertámadásai, a dzsihadisták és a politikai szélsőségek jelentik a legnagyobb biztonsági kockázatot Hollandiában - állapította meg a holland hírszerző szolgálat (AIVD) kedden kiadott jelentésében.

Kálmán Olga: Balog Zoltán kiszivárgott beszéde lehet a bizonyíték az orbáni pedofilhálózat működésére

Vélemény - 2024-04-22

Egy kiszivárgott beszéd szerint Orbán Viktor volt minisztere és lelkésze, Balog Zoltán püspök maga ismerte be egy lelkészi konferencián, hogy nemcsak a bicskei pedofilsegítő, K. Endre elnöki kegyelmében játszott főszerepet. Szavai arra a gyanúra adnak okot, hogy más bűnözők – köztük egy pályázati csalás elkövetője – is Balogtól reméltek segítséget. Balog úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években számos ember kegyelme érdekében járt el, akiket elítélt a bíróság.

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat követel az Orbán-kormánytól: Kik álltak még K. Endre kegyelme mögött? Balog Zoltán valóban beavatkozhatott a magyar igazságszolgáltatás működésébe? K. Endrén kívül voltak még elítélt bűnözők, köztük pedofilok és pedofilsegítők, akiknek elnöki kegyelméért Balog Zoltán lobbizott? Hány pedofil bűnöző úszta meg a börtönt az orbáni pedofilhálózat ténykedése miatt?

Robert Fico: Szlovákia kétoldalú megállapodás alapján hajlandó segítséget nyújtani Ukrajnának

Vélemény - 2024-04-17

- Az Európai Tanács közelgő rendkívüli ülésén Szlovákia számára az lesz a legfontosabb, hogy garanciát kapjon arra, hogy az Ukrajnának nyújtandó katonai segítség bilaterális jellegű lesz - jelentette ki Robert Fico, szlovák miniszterelnök a pozsonyi törvényhozás európai ügyekért felelős bizottságának ülésén szerdán.

A szlovák miniszterelnök arra emlékeztetett, hogy a csúcstalálkozón az Ukrajnának szállítandó légvédelmi rendszerekről is szó lesz. Ezzel kapcsolatban rámutatott: Szlovákiának már nincs semmije, amit Ukrajnának adhatna. Robert Fico bírálta az előző pozsonyi kormányzatot is, amely egyebek mellett Ukrajnának adta Szlovákia S-300-as légvédelmi rendszereit is, amit - mint azt a miniszterelnök hangsúlyozta - ő soha nem tett volna meg.

Női kézilabda olimpiai selejtezőtorna - Ilyés: a mutatott játék csodaszámba ment

Vélemény - 2024-04-15

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint az olimpiai kvótás női válogatott játéka csodaszámba ment a debreceni selejtezőtornán, amelyen három győzelemmel az első helyen végzett.

"Fantasztikus győzelem, tornagyőzelem, és nemcsak azért vagyok büszke rátok, mert kijutottatok az olimpiára, hanem azért is, mert a mutatott játék csodaszámba ment. Bízom benne, hogy a jövőben is ugyanígy fogtok teljesíteni" - mondta Ilyés a nemzeti csapat játékosainak és a szakmai stáb tagjainak vasárnap este 11 óta után a Főnix Arénában tartott banketten

Karácsony Gergely: Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése

Vélemény - 2024-04-12

Nemcsak a budapestieknek, de Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése - közölte a főpolgármester pénteki Facebook-bejegyzésében.

Az első adatok szerint a 20 éve várt tarifaközösség bevezetése után a budapestiek kiálltak és kitartottak a Budapest-bérlet mellett, és komoly az esély a bevételeink növekedésére is - közölte Karácsony Gergely.

- Izraeli külügyminiszter: ha Irán területéről éri támadás Izraelt, a megtorlás is oda fog érkezni

Vélemény - 2024-04-10

- Ha Irán területéről éri támadás Izraelt, akkor a válaszcsapás is oda fog érkezni - közlte szerdán Jiszrael Katz izraeli külügyminiszter az X-en.

Katz héberül és perzsául is közzétette bejegyzését, amellyel arra reagált, hogy Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője korábban azt mondta, hogy Izraelt meg kell büntetni a Szíriában neki tulajdonított légicsapásért, amely az iráni diplomáciai képviseletet érte.

LMP: Budapestnek nem luxusapartmanokra, hanem megfizethető bérlakásokra van szüksége

Vélemény - 2024-04-09

- Az LMP szerint Budapestnek nem luxusapartmanokra, hanem megfizethető bérlakásokra van szüksége.

Jens Stoltenberg: a NATO a történelem legsikeresebb szövetsége

Vélemény - 2024-04-04

A NATO a történelem legerősebb, legtartósabb és legsikeresebb szövetsége, az Egyesült Államok és Európa együtt erősebbek ennek kötelékében - jelentette ki az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) megalapításának 75. évfordulója alkalmából csütörtökön Brüsszelben Jens Stoltenberg főtitkár.

Ukrenerho: a támadások okozta károk ellenére Ukrajna energiahálózata messze van az összeomlástól

Vélemény - 2024-04-01

Az orosz légicsapások jelentős károkat okoztak ugyan Ukrajna energetikai infrastruktúrájában, de a teljes összeomlás valószínűtlen - jelentette ki hétfőn Volodimir Kudrickij, az az állami tulajdonú Ukrenerho áramszolgáltató vállalat igazgatótanácsának elnöke.

Március 22. óta az orosz erők célzottan, szinte napi rendszerességgel támadják az ukrán hő- és vízerőműveket, valamint az energetikai hálózatot. "Céljuk, hogy áramkimaradások legyenek egyes ukrán nagyvárosokban, a mi célunk pedig az, hogy elejét vegyük ennek" - mondta Kudrickij a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

Tisztíthatják az albérletpiacot az állami lakbértámogatási programok

Vélemény - 2024-03-27

A tavasszal induló állami lakbértámogatási programok hozzájárulhatnak az albérletpiac tisztulásához. Az államilag támogatott programok feltétele, hogy a bérbeadóknak adószámmal kell rendelkezniük, a bérleti díjról pedig névre szóló számlát kell kiállítaniuk.

A regisztrált álláskeresők március 18-tól igényelhetnek fél évre lakhatási támogatást, amennyiben az új munkahely a lakhelyüktől legalább 60 kilométerre fekszik. Ennek összege a minimálbér 70 százaléka, azaz havonta 186 760 forint lehet - ismertette szerdán Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője.

Kirill Komarov: az atomenergetika reneszánsza következik

Vélemény - 2024-03-26

- Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik.

Ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.

Vízkészletünk megóvása közös nemzeti érdek

Vélemény - 2024-03-22

Hazánk vízkészlete nemzeti kincsünk, melynek megvédése mindannyiunk közös érdeke - hangsúlyozta pénteki közleményében V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium (EM) víziközmű-ágazatért felelős államtitkára a víz világnapja alkalmából.

Az államtitkár kiemelte, hogy az ivóvíz minden élet alapja. A kormány célja, hogy a minőségi vízszolgáltatás hosszú távon legyen a magyar családok számára. Ehhez elengedhetetlen a víziközmű ágazat fenntarthatóbb működésének kialakítása, ezért az ágazatért önálló államtitkárság felel az Energiaügyi Minisztériumban, amely az elmúlt egy évben sikeresen konszolidálta a területet.

Emlékeztetett, hogy 2010-ben több mint 400 szervezet nyújtott Magyarországon az ivóvíz-szolgáltatást, a szennyvíz-elvezetést és -tisztítást, mely mostanra 36 szolgáltatóra csökkent. Emellett az integrációs folyamatnak köszönhetően jelenleg már az ország területének felén az állami víziközmű-szolgáltatók látják el a vízközmű-üzemeltetési feladatokat. Ezeken a területeken folyamatos az ellátás és a szolgáltatások színvonalának egységes növekedése, valamint a feladatot ellátó szervezetek hosszú távú gazdasági stabilitása.

Ukrajnai háború - V4-külügyminiszterek: az Ukrajna elleni orosz támadás sérti a nemzetközi jogot

Vélemény - 2024-03-21

- A visegrádi csoportot alkotó négy ország külügyminisztere csütörtökön Prágában egyetértett abban, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja a nemzetközi jog megsértését jelenti - közölte Jan Lipavsky cseh külügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Őszinte és nyílt megbeszélést folytattunk, s ma éppen erre van szükség. A cseh (V4-)elnökség úgy véli, hogy a visegrádi csoportban fontos a párbeszéd fenntartása, ez az egyik eszköze a kölcsönös kapcsolatoknak" - mondta a cseh diplomácia vezetője a tanácskozást jellemezve.

Jan Lipavsky szerint szükség van az Ukrajnának nyújtott segítség növelésére minden területen

Szerény gazdasági növekedést vár az idén Németországban az IAB kutatóintézet

Vélemény - 2024-03-20

- A gazdasági teljesítmény minimális, 0,1 százalékos növekedését jelzi előre Németországban az idén az IAB nürnbergi foglalkoztatáskutató intézet szerdán publikált tavaszi prognózisában.

DK: a Fidesz megpróbálja befeketíteni az ellenfeleit

Vélemény - 2024-03-14

- Ha közeledik a választás, akkor a Fidesz a "régi, megszokott fegyveréhez nyúl", megpróbálja befeketíteni az ellenfeleit - jelentette ki csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a DK-s Varju László és a momentumos Fekete-Győr András ügye nem az első és nem az utolsó, "ahogy látom az elmúlt napok történéseit". A DK még meglévő rendőrségi forrásai azt mondják, "iszonyatos a nyomás rajtuk a kormány környezetéből, a kormányzó párt környezetéből, hogy ha kell, ha nem, indítsanak eljárásokat ellenzéki politikusok, kerület-, városvezetők ellen" - nyomatékosította szavait.