Vélemény

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2902 találatból.

Donáth Anna Novák kegyelméről: Hogy állhat a szörnyetegek mellé anyaként?

Vélemény - 2024-02-02

Novák Katalin kegyelmet adott a pedofil bicskei iskolaigazgató bűntársának. Donáth Anna, a Momentum elnöke ennek kapcsán elmondta:

“Mélyen megdöbbent, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott a pedofil bicskei iskolaigazgató bűntársának. Egy olyan ember szabadulhatott a börtönből, aki tevékenyen részt vett pedofil bűncselekmények eltussolásában. Gyermekeket próbált rávenni arra, hogy ne vallják be az ellenük elkövetett szörnyű bűntetteket.

Mi Hazánk: legyen alkotmányos jog a készpénzhasználat

Vélemény - 2024-02-02

A készpénzhasználat alkotmányos joggá tételét sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Pércsi Viktória, a Mi Hazánk Ifjainak országos alelnöke.

EU-csúcs - stabil pénzügyi támogatás Ukrajnának

Vélemény - 2024-02-01

- Az Európai Unió stabil, kiszámítható és fenntartható pénzügyi támogatást biztosít Ukrajna számára a 2024-2027 közötti időszakra az 50 milliárd eurós pénzügyi csomag egyhangú elfogadásával - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az egynapos brüsszeli EU-csúcstalálkozót követően csütörtökön.

Charles Michel közölte, hogy az uniós segélycsomag Ukrajna helyreállításához, újjáépítéséhez és modernizációjához való hozzájárulás a társadalmi kohézió és a fokozatos uniós integráció előmozdítása érdekében.

Az elfogadott zárónyilatkozat szövegére utalva közölte: a támogatás előfeltétele, hogy Kijev továbbra is fenntartsa és tiszteletben tartsa a demokratikus mechanizmusokat, beleértve a többpárti parlamentáris rendszert és a jogállamiságot, valamint szavatolja az emberi jogok, köztük a kisebbségekhez tartozók jogainak tiszteletben tartását. Kijevnek mindent meg kell tennie az unió pénzügyi érdekeinek védelme érdekében, különösen a csalás, a korrupció, az összeférhetetlenség megelőzése, felderítése és orvoslása tekintetében.

Brexit - Évfordulós felmérés: a britek 70 százaléka szerint káros hatásokkal járt a kilépés

Vélemény - 2024-01-31

A szerdán ismertetett legfrissebb felmérés szerint a britek 70 százaléka szerint káros hatást gyakorolt a brit gazdaságra Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból (Brexit).

Fővárosi Közgyűlés - DK: Budapest nem lesz újra kamionsztráda

Vélemény - 2024-01-31

- Budapest nem lesz újra kamionsztráda, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakciója nem fogja megszavazni a behajtási rendelet visszavonását - jelentette be Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely: új időszámítás kezdődik március 1-jétől a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedésben

Vélemény - 2024-01-30

Új időszámítás kezdődik a tarifareformmal március elsejétől a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedésben, az utazók az új rendszer nyertesei - mondta Karácsony Gergely főpolgármester kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

MSZP: a Fidesz legyőzhető, az ellenzéki pártoknak közösen kell indulniuk az idei választásokon

Vélemény - 2024-01-29

- A Fidesz legyőzhető, ehhez a "demokratikus ellenzéki pártoknak" közösen kell indulniuk az idei európai parlamenti (EP-) és az önkormányzati választáson - jelentették ki az MSZP társelnökei hétfőn videóüzenetben.

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalára feltöltött videóban emlékeztetett arra, hogy idén egy napon lesznek az EP- és az önkormányzati választások. "Nem véletlenül rendezte így Orbán, mindkét választáson nagyon meg akarja verni az ellenzéket" - fogalmazott.

Mindannyiunk kudarca

Vélemény - 2024-01-26

A Hamász palesztin iszlamista szervezet által 2023. október 7-én Izrael ellen elkövetett terrortámadásokat követően a holokausztra való emlékezés új értelmet kapott; ha Európa nem tudja megvédelmezni a zsidókat, az mindannyiunk kudarca - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja (január 27.) alkalmából pénteken.

Ursula von der Leyen közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai zsidók ismét félelemben élnek. A zsidókat újra zaklatások és támadások érik az utcákon, az iskolákban és az egyetemeken, zsinagógákat dúlnak fel, zsidó temetőket gyaláznak meg.

"Az Európa-szerte példátlan mértékben terjedő antiszemita cselekmények történelmünk legsötétebb időszakát idézik" - fogalmazott.

Ursula von der Leyen: az agrár-élelmiszeriparnak hosszú távú perspektívára van szüksége

Vélemény - 2024-01-25

Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára, kiszámítható fejlődésre van szüksége, ezért az Európai Unió stratégiai párbeszédet indít a mezőgazdaság jövőjéről - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön egy brüsszeli konferencián.

Gazdaságpolitikai irányváltást sürget a Mi Hazánk

Vélemény - 2024-01-24

- Gyökeres gazdaságpolitikai irányváltást sürgetett szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetének vezetője.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: a magyar és a lengyel reálkereset-adatokat összehasonlítva kimutatható, hogy 1990 óta 18-20 millió forint bevételtől esett el egy átlagos bevételű, négytagú magyar család.

Josep Borrell: az EU és Egyiptom szerint a kétállami megoldás vethet véget a konfliktusnak

Vélemény - 2024-01-23

Az Európai Unió és Egyiptom szerint az izraeli-palesztin konfliktus igazságos, tartós és átfogó megoldásához vezető egyetlen út a kétállami megoldás, amely véget vet a megszállásnak, és életképes palesztin állam létrehozásához vezet - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben kedden.

Ursula von der Leyen: látszik Bosznia-Hercegovina törekvése az európai integrációra

Vélemény - 2024-01-23

Látszik, hogy Bosznia-Hercegovina törekszik megvalósítani a tőle elvártakat, szemmel látható az ország előrehaladása, de további eredmények felmutatására van szükség főként a demokrácia és a jogállamiság terén - hangsúlyozta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Szarajevóban.

Mint mondta: Szarajevó erőteljes elkötelezettséget tanúsított az európai integráció iránt, ezért is válhatott tagjelöltté. Emlékeztetett arra, hogy éppen ezeknek az eredményeknek köszönhetően döntött úgy Brüsszel tavaly, hogy megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Bosznia-Hercegovinával, amint teljesülnek a megbeszélt feltételek. Bosznia máris fel tudott mutatni eredményeket, de további előrelépésre van szükség. "Az Önök kezében van a döntés, hogy elfogadják ezt az utat, és senki ne tudja Önöket eltéríteni róla" - húzta alá, majd hozzátette, mindenki egyetért abban, hogy Bosznia-Hercegovinának független és egységes országként helye van az Európai Unióban.

Karácsony Gergely: Óbuda és Újpest kiváló partnere volt az elmúlt években a főváros vezetésének

Vélemény - 2024-01-19

Kiváló partnere volt a főváros vezetésének Óbuda és Újpest az elmúlt években, jó volt az együttműködés a kerületi lakók és Budapest érdekében - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester pénteken az Óbudán tartott, kihelyezett kabinetülését követő sajtótájékoztatón.

Brit kormányfő: London az Emberi Jogok Európai Bíróságával is dacolna a ruandai áttelepítések ügyében

Vélemény - 2024-01-18

- Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint London kész lenne az Emberi Jogok Európai Bíróságával (EJEB) is dacolni a Nagy-Britanniába illegálisan érkező menedékkérők ruandai áttelepítésének ügyében.

A londoni alsóház szerda éjjel hagyta jóvá azt a törvénytervezetet, amely biztonságos áttelepítési célországnak nyilvánítja a közép-afrikai országot.

Férfi kézilabda Eb - Sipos: ezúttal minden összejött

Vélemény - 2024-01-17

A beálló Sipos Adrián szerint a magyar férfi kézilabda-válogatottnak minden összejött az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ennek köszönhetően győzte le 33-25-re Izlandot.

"Régóta játsszunk Izlanddal, egy kicsit furcsa is, hogy szinte minden tornán őket kapjuk. Lassan meg kell tanulnunk a himnuszukat is" - nyilatkozta az MTI-nek. A német MT Melsungen beállója arra utalt, hogy a 2020-as és a 2022-es kontinenstornán és a tavalyi világbajnokságon is azonos csoportban szerepelt a két együttes.

LMP: maradjon önálló érettségi tárgy a művészettörténet

Vélemény - 2024-01-16

Az LMP azt javasolja, hogy a művészettörténet maradjon önálló érettségi tárgy - mondta az ellenzéki párt szóvivője keddi, budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

LMP: azonnal emelni kell a nevelőszülők bérét!

Vélemény - 2024-01-14

Azonnal emelni kell a nevelőszülők bérét és inflációkövetővé kell tenni a gyermekek után járó ellátmányt is, hogy finanszírozható legyen a gyermekek minden alapvető szükséglete - közölte az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnap Pécsen.

Hohn Krisztina online is követhető sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy Magyarországon kevés a nevelőszülő; a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint jelenleg 5400-an vannak, és kétharmaduk 5 ezer lakosúnál kisebb településen végzi tevékenységét. Négyszáz olyan nevelőszülő van, aki hat gyermeket nevel - mondta.

Európa Tanács: milliók maradtak védelem nélkül azzal, hogy Oroszország kilépett a nemzeti kisebbségi egyezményből

Vélemény - 2024-01-12

Azzal, hogy Oroszország hivatalos értesítés megküldésével kilépett a nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezményből, milliók maradtak védelem nélkül az országban - jelentette ki a strasbourgi székhelyű Európa Tanács felügyelete alatt működő nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága (FCNM) pénteken.

Putyin: az orosz gazdaság az első Európában

Vélemény - 2024-01-11

- A szankciók ellenére Oroszország gazdasága vásárlóerő-paritáson számolva Európában az első helyre került, megelőzve Németországot, a világon pedig az ötödik - Kína, az Egyesült Államok, India és Japán után - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Habarovszkban egy távol-keleti vállalkozókkal megtartott találkozón.

"Egy főre számítva még mindig igyekeznünk kell. Ezért van még min dolgoznunk" - ismerte el, hozzáfűzve, hogy "nem a lakosság van a GDP-ért, hanem a GDP van a lakosságért".

Putyin szerint Oroszország GDP-növekedése 2023-ban meghaladhatja a 4 százalékot (a korábbi becslés 3,5 százalék volt). Ugyanakkor, mint mondta, a szankciók által kiváltott visszaesés 2022-ben a jósoltnál kisebb, 2,1 helyett 1,2 százalékos volt.

Csak évtizedek múlva derülhet ki a teljes igazság az október 7-én nők ellen elkövetett bűntényekről

Vélemény - 2024-01-10

Csak évtizedek múlva derülhet ki a teljes igazság a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i támadásának nők ellen elkövetett bűntényeiről - állította egy társadalomkutató a Háárec című izraeli újságban szerdán.

Szari Aharoni, a Ben Gurion Egyetem vezető társadalomtudósa szerint még nem jött el az ideje a számvetésnek az október 7-i "fekete szombaton" történt szexuális bűnökkel kapcsolatban, sőt, várhatóan csak hosszú-hosszú évtizedek múlva lehet majd megismerni a teljes igazságot ebben a kérdésben.