Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2970 találatból.

Másfél évszázados napi rekordot ért el a hóvastagság Moszkvában

A hótakaró vastagsága Moszkvában elérte a 49 centimétert csütörtökön, ami napi rekord a rendszeres meteorológiai mérések másfél évszázados történetében.

Közlekedésbiztonsági hiányosság miatt a Tesla kétmillió autó visszahívására kényszerül az Egyesült Államokban

Több mint 2 millió, az Egyesült Államokban értékesített autóját kell visszahívnia a Teslának az amerikai közlekedési hatóság szerdán közölt döntése nyomán.

Deficitcsökkentő költségvetés-tervezetet hagyott jóvá 2024-re a szlovák kormány

Jóváhagyta Robert Fico kabinetje kedden Szlovákia 2024-es költségvetés-tervezetét. A jövő évi büdzsé az idei évre tervezettnél alacsonyabb, 5,97 százalékos GDP-arányos hiánycélt vetít előre - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Száz fölé emelkedett a Gázai övezetben elesett izraeli katonák száma

Száz fölé emelkedett a Gázai övezetben a Hamász palesztin iszlamista szervezet elleni szárazföldi hadműveletek megindítása, október 27. óta elesett izraeli katonák száma - jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője hétfőn.

Bírálja a különleges ügyészség tervezett megszüntetését a szlovák államfő

Zuzana Caputová szlovák államfő pénteken bejelentette, hogy nem ért egyet a szlovákiai ügyészségek rendszeréből kilógó különleges ügyészség (ÚSP) tervezett megszüntetésével, és ezzel csatlakozott a progresszív-liberális ellenzéki pártok álláspontjához.

Megkezdődött az EU-Kína-csúcstalálkozó Pekingben

- Az Európai Unió vezető tisztségviselőivel találkozott Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtökön Pekingben, ahol négy éve először személyesen tárgyaltak számos, korábban a két fél között konfliktust előidéző problémákról a diplomáciai kapcsolatok helyreállításának reményében.

Dublint és Grossetót választották az intelligens turizmus európai fővárosainak

- Az írországi Dublin viselheti a Turizmus Intelligens Európai Fővárosa címet 2024-ben, és az olaszországi Grosseto lesz az intelligens európai turizmus zöld úttörője jövőre - közölte az Európai Bizottság illetékes irodája szerdán.

Folytatódnak a harcok Gázában, a razziák Ciszjordániában és a válaszcsapások a libanoni határnál

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet elleni háború hatvanadik napján tovább folynak a harcok a Gázai övezet északi, középső és déli részén, a razziák Ciszjordániában, és a válaszcsapások a libanoni határnál - jelentették a katonai szóvivők Izraelben kedden.

Rekordot ért el a hótakaró vastagsága Moszkvában

- Moszkvában a hótakaró vastagsága elérte a 36 centimétert, ami rekordnak számít a 145 éve tartó orosz meteorológiai megfigyelések történetében - tájékoztatta Roman Vilfand, az Oroszországi Hidrometeorológiai Központ tudományos vezetője hétfőn a TASZSZ állami hírügynökséget.

Az olaszok nyolcvan százaléka érzi úgy, hogy az ország hanyatlik

Olaszország hanyatlóban van, súlyos demográfiai válsággal küzd, az olaszok többsége fél egy világháború kirobbanásától és a szegénységtől - olvasható a Censis társadalomkutató intézet éves felmérésében, amelynek adatait pénteken hoztak nyilvánosságra.

Elindult Romániában a betétdíjas visszaváltási rendszer

Csütörtöktől hivatalosan elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Ukrajnai háború - Jens Stoltenberg: Oroszország egyre inkább függővé válik Kínától

Oroszország egyre inkább függővé vált Kínától, Moszkva évről évre Pekingnek adja jelzálogba a jövőjét - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Brüsszelben, a NATO-tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozását lezáró sajtókonferenciáján.

Csaknem félmillió ember maradt áram nélkül a vihar miatt a Krímben

Szergej Akszjonov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím vezetője bejelentette, hogy a félsziget több városában szükségállapotot vezettek be. A vihar következtében a Krímben legkevesebb egy ember életét vesztette, egyet eltűntnek nyilvánítottak, hármat pedig kórházba szállítottak.

A sérültek számát orosz hírügynökségek hétfő reggel mintegy kéttucatnyira becsülték. Tengerparti szállásokról több mint 300 embert kellett evakuálni.

Hollandiában megkezdődtek a koalíciós tárgyalások

A pártvezetők parlamenti találkozójával megkezdődtek pénteken Hollandiában a kormányalakítási tárgyalások.

A szerdán tartott parlamenti választáson a Geert Wilders vezette jobboldali, migrációellenes és euroszkeptikus Szabadságpárt (PVV) győzött, a nem hivatalos végeredmény szerint a szavazatok legkevesebb 25 százalékát szerezte meg. A párt ezek alapján a 150 képviselői helyből 37-et mondhat magáénak.

Meghalt a Hezbollah több tagja izraeli légicsapásban Libanonban

Életét vesztette egy izraeli légicsapásban Libanonban a libanoni síita milícia, a Hezbollah öt tagja, köztük parlamenti frakcióvezetőjük fia is - jelentette a helyi média Izraelben csütörtökön

Letette hivatali esküjét az új spanyol kormány

- Letette hivatali esküjét az új spanyol kormány kedden Madridban.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a Sumar, több kisebb baloldali pártot tömörítő formáció koalíciós kabinetjének 22 tagja VI. Fülöp király és a közjogi méltóságok jelenlétében tett esküt az alkotmányra az után, hogy kinevezésük megjelent a spanyol állami közlönyben (BOE).

Azoknál a tárcáknál, ahol változik a miniszter személye, vagy a minisztérium felelősségi köre, a nap folyamán lezajlik a feladatok átadás-átvételi ceremóniája.

Oroszországban mintegy 50 ezren maradtak áram nélkül a hétvégi viharok után

Mintegy 50 ezer ember maradt áram nélkül Oroszország szibériai és déli régióiban a hétvégi szélviharok miatt - tájékoztatott Jevgenyij Grabcsak energiaügyi miniszterhelyettes hétfőn a Rosszija 24 hírtelevízióban.

Elmondta, hogy az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krímben mintegy hatezer ember maradt áramellátás nélkül. A helyettes tárcavezető azt ígérte, hogy estére a félszigeten a vihar összes következményét felszámolják. Szibériában, ahol az ítéletidő hat régiót érintett, súlyosabb a helyzet, és a front az orosz Távol-Kelet felé haladva további elektromos hálózatokat rongál meg.

A kormány költségvetési csomagja miatt sztrájkol Olaszországban a két legnagyobb szakszervezet

Közép-Olaszország tartományait érinti egy munkabeszüntetés, amelyet a CGIL és az UIL szakszervezeti föderáció hirdetett meg péntekre a Giorgia Meloni vezette kormány 2024-es költségvetési csomagja ellen.

Többen életüket vesztették egy észak-kínai szénipari vállalatnál pusztító tűzben

Tűz pusztított csütörtökön egy szénipari vállalat irodaházában, az észak-kínai Sanhszi tartományban, a szerencsétlenségben 26-an meghaltak, és további több tucat ember megsérült - közölte a CCTV kínai állami média.

Stagnált a brit gazdaság teljesítménye a harmadik negyedévben

- Stagnált a brit gazdaság teljesítménye az idei harmadik negyedévben a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett előzetes becslése szerint.

Ez valamivel jobb eredmény a vártnál, az előrejelzések átlaga ugyanis a hazai össztermék (GDP) 0,1 százalékos negyedéves összevetésű visszaesését valószínűsítette a július és szeptember közötti időszakra, londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint azonban a brit gazdaság az idei év végén és a jövő év elején így is technikai recesszióba kerül.