A Vitesco Technologies debreceni üzeme 450 új munkahelyet hoz létre

Befektetés - 2021-03-02

- Megkezdte működését Debrecenben a Vitesco Technologies 100 millió eurós (körülbelül 36 milliárd forintos) beruházással épült üzeme, amely a tervek szerint 450 munkahelyet teremt 2022 közepéig - közölte a Continental csoport tulajdonában lévő cég.

Az önvezető robotokkal, intelligens rendszerekkel felszerelt 7 ezer négyzetméteres üzemben autóipari elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyártanak majd. A termékeket minden hajtásrendszer felhasználhatja, a teljesen elektromostól kezdve a villamosított belsőégésű motorokig - írták.

Az alkalmazottak az első 6 hónapban mentoráló és képesítő programon vesznek részt a cég oktatóközpontjában - tették hozzá.

.A német autóipari cég vezérigazgatója a közlemény szerint a piaci igényekkel indokolta a beruházást. Andreas Wolf hangsúlyozta, hogy a hatékony és tiszta hajtástechnológia iránt egyre nő kereslet, a debreceni üzem pedig segíteni fog abban, hogy ezt ki tudják elégíteni. A közlemény szerint a beruházás erősíti a cég nemzetközi pozícióját és Magyarország globális autóipari szerepét.

A Vitesco Technologies debreceni gyárának alapkövét 2018 szeptemberében rakták le a város déli ipari parkjában.