Az Alteo üzemelteti a BorsodChem erőművét

Befektetés - 2022-10-06

Az Alteo Nyrt. nyerte a BC Power beruházásában megvalósuló gázturbinás erőmű üzemeltetési és karbantartási feladatait, erről az energiaszolgáltató 14 évre írt alá szerződést a BorsodChem Zrt.-vel - közölte az Alteo a tőzsde honlapján csütörtökön.

Azt írták, hogy az új szerződés az ország egyik legnagyobb iparvállalata, a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. energiaellátását részlegesen biztosítja, így megerősíti az Alteo vezető szerepét az úgynevezett B2B (business to business - vállalatok közötti) energiaszolgáltatási üzletágban. Az újonnan aláírt szerződés értelmében az Alteo 2036. december 31-ig fogja végezni a BC Power tulajdonában álló erőmű üzemeltetését és karbantartását.
Az Alteo Nyrt. hazai tulajdonban lévő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat. Üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz-energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára történő, személyre szabott energetikai szolgáltatásokra, fejlesztésekre. Az Alteo csoport 37,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei első fél évben, 92 százalékkal többet a tavalyi azonos időszakhoz képest, adózott eredménye 186 százalékkal, 8 milliárd forintra nőtt ugyanebben az időszakban.
Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 3200 forint, a legalacsonyabb 1425 forint volt.