Bővítette gyártókapacitását a Metmark Kft.

Befektetés - 2024-03-07

- Csaknem 300 millió forintos beruházással bővítette gyártókapacitását a fémáru-kereskedelemmel és -gyártással foglalkozó, szekszárdi Metmark Kft. - közölte a cég.

A tavaly év végén zárult fejlesztéshez a Gazdasági és Innovációs Operatív Program Plusz 206 millió forintos támogatását használták fel.

Tájékoztatásuk szerint a projekt részeként bővítették és korszerűsítették a cég szekszárdi raktárát. Az új, 508 négyzetméteresre növelt ingatlanba költözött a vállalat központi irodája is. Az épületet 35 kilowatt teljesítményű hőszivattyús fűtéssel, valamint25 kilowattos napelemrendszerrel szerelték fel. A fejlesztési forrásból többek között hidraulika élhajlítót, lézer- és plazmavágót, hidraulikus táblalemezollót, kosaras emelőt, targoncát szereztek be.

A berendezésekkel komplex gyártási folyamatot tudnak végezni, és a kft. portfóliója kiegészíthető saját fejlesztésű termékekkel - tették hozzá.

Kerekes Csaba ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, a projekttel elsősorban a cég versenyképességét szeretnék növelni, becslése szerint a fejlesztés az árbevétel tíz százalékos növekedését eredményezheti.

A 2002-ben alapított, többek között expandált és perforált lemezeket forgalmazó kft. referenciái között több stadion és bevásárlóközpont burkolata szerepel. A 29 dolgozót foglalkoztató cég 2022-ben 1,41 milliárd forint nettó árbevétel mellett 61 millió forint adózott eredményt ért el, az ügyvezető tájékoztatása szerint a 2023-as árbevétel hasonló nagyságú eredmény mellett 1,3 és 1,4 milliárd forint között várható.