Meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját a Magyar Telekom

Befektetés - 2024-05-09

A Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 24,0 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől - jelentette be a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Közölték: a részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben, akár több részletben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban, május 23-án délelőtt 10 órától 12.30-ig. Az ügyletkötési időszak 12.30 órától 15.30 óráig tart.

A részvényesek az aukciós rendszerhez hozzáféréssel rendelkező szolgáltatón keresztül tehetnek eladási ajánlatot.

A részvények megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indul és legfeljebb a meghatározott keretösszegig tart. Az árlépésköz 1 forint, amely eltér a BÉT szabályozott piacán alkalmazott 0,5 forintos szinttől - írták.

Az ügyletek minden elfogadott ajánlat esetében azon az áron jönnek létre, amely áron az adott eladási ellenajánlatban szerepeltek - tájékoztattak.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár 10 százaléknál nagyobb mértékben nem haladhatja meg a vásárlás előtti napon a Budapesti Értéktőzsdén kialakult piaci záróárat.

A visszavásárlásra kerülő részvények darabszámának és vételárainak meghatározását követően a Magyar Telekom, a tranzakció lebonyolítását végző UniCrediten keresztül beadja vételi ajánlatát. A teljesítés napja a tranzakció napját követő második tőzsdei kereskedési nap (T+2).

Tavaly a társaság részvény-visszavásárlási aukcióján a bejelentett maximális 14,6 milliárd forint értékben fogadott el eladási ajánlatokat 443 forintos átlagáron, a legmagasabb árszint 448 forint volt.

A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, legutóbbi záróára 916 forint volt; az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 402 forint, a legmagasabb 944 forint volt.