Voks 24 - Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

Belföld - 2024-06-10

Kudarcnak értékelte a Momentum szereplését az európai parlamenti választáson, ezért - a felelősséget vállalva - lemond a párt vezetéséről Donáth Anna. A poltikus ezt hétfőn jelentette be a Facebookon.

A vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti (EP-) választásokat értékelve a Momentum távozó elnöke kiemelte: szimbolikus helyeken szenvedett vereséget a NER, a Fidesz-KDNP most először 45 százalék alá került egy EP-választáson.
"Felcsillant egy remény, hogy vége lehet ennek a rendszernek - és aki ezt a reményt önös érdekekből eltagadja, az rosszat tesz Magyarországnak" - fogalmazott.

Donáth Anna kudarcként írt azonban pártja európai parlamenti eredményéről. Ennek okát abban látja, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a Momentum európai parlamenti munkájára nemet.

Hangsúlyozta választási sikereiket is: "az, hogy Zuglóban egyszerre győztük le a régi baloldalt és a Fideszt, hatalmas teljesítmény. Ahogy Pikó András és Soproni Tamás újrázása, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítása" - sorolta.
Donáth Anna úgy vélekedett, egy olyan világban, ahol egyre erősebb a szélsőjobb, ahol egyre nagyobb teret nyernek a jobboldali populisták, még inkább szükség van arra, hogy valaki kérlelhetetlenül kiálljon a liberális értékek mellett.
A távozó elnök köszönetet mondott azoknak, akik támogatták a Momentumot a kampányban, illetve a választásokon. "Nem adjuk fel, dolgozunk tovább értetek és veletek" - búcsúzott.