A Corvinus Egyetem Gazdálkodási mesterképzése Európa legjobbjai között

EU - 2006-09-13

A Financial Times 2006-ba újra osztályozta Európa legjobb általános menedzsment mesterképzéseit. Az értékelést követően végül 35 iskola került a rangsorba, a Corvinus Egyetem a 25. helyen végzett.

A megmérettetésben olyan képzési programok vehettek részt, amelyeket nemzetközi minőségbiztosítási rendszer alapján átvilágítottak és elfogadtak. Feltétel volt még, hogy öt éves képzést nyújtsanak, befogadjanak BSc diplomával már rendelkező, más intézményben végzett hallgatókat, idegen nyelveken oktassanak és külföldi partnerintézményekkel közös képzési programot indítsanak.

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának programja a 25. helyet foglalja el a 35 vezető üzleti iskolából álló sorban. A helyezés jelentőségét bizonyítja, hogy olyan iskolákat előzött meg idén a Corvinus, mint a Wirtschaftsuniversität Wien és a University College Dublin Smurfit School of Business. A rangsor alapját jelentős részben a 2003-ban a diplomázott Alumni által kitöltött kérdőív adta. A végzett hallgatók szerint a Corvinus Egyetem a második legjobb iskola a számvitel oktatásában, míg a közgazdaságtani képzést az ötödik helyen, a pénzügyit pedig a nyolcadik helyen értékelték a volt hallgatók.

A rangsor első helyét, a tavalyi évhez hasonlóan, 2006-ban is a párizsi Groupe HEC foglalja el, míg a CEMS program a harmadik helyről a második helyre javított. Közép-Kelet-Európa üzleti iskoláit a Corvinus mellett a 35. helyen végzett Warsaw School of Economics képviseli rangsorban.

(www.edupress.hu)