Egységesen kiállnak az EP szocialistái Gyurcsány mellett Tabajdi Csaba szerint

EU - 2006-09-21

Az európai szocialisták bizalma töretlen a Gyurcsány Ferenc vezette kormány iránt - jelentette ki Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) frakciójának szerdai ülése után.

Mint az MSZP EP-delegációja az MTI brüsszeli irodájával közölte, Tabajdi Csaba a frakcióülésen tájékoztatta a képviselőket a magyarországi eseményekről, elmondta, hogy a Gyurcsány-kormány elkötelezett a gazdasági stabilizáció helyreállításában és a reformok véghezvitelében. Martin Schulz frakcióvezető felszólalásában határozottan kiállt a Gyurcsány Ferenc vezette kormány és az MSZP mellett. Hangsúlyozta, hogy Magyarország számára most mindennél fontosabb a nyugalom, a költségvetés egyensúlyának helyreállítása és a megkezdett reformok folytatása. Schulz Wilfried Martens néppárti vezető nyilatkozatát elítélte és kifejtette, hogy a magyar helyzet belpolitikai kérdés.

 

Poul Nyrup Rasmussen ESZP-elnök kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc a legalkalmasabb ember Magyarország vezetésére. Csak a kormány által megkezdett reformok garantálják Magyarország fejlődését és biztosítják hosszú távon az emberek életminőségének javulását. A költségvetés helyzetének helyreállítása és a reformok folytatása érdekében minden támogatást meg kell adni a Gyurcsány-kormánynak. Martin Schulz javasolta, hogy mindenki támogassa Poul Nyrup Rasmussen előző napi nyilatkozatát, amely pontosan és hitelesen értékeli a Magyarországon kialakult helyzetet - áll a közleményben. (forrás: MTI)