MSZP: nem az LMBTQ-mozgalmakról kialakult nézetkülönbség miatt tart vissza uniós forrásokat az Európai Bizottság

EU - 2021-12-08

Az Európai Bizottság nem azért tart vissza uniós forrásokat, mert nem ért egyet a magyar kormánnyal abban a kérdésben, hogy be kell-e engedni az óvodákba az LMBTQ-mozgalmakat - jelentette ki szerdai, online sajtótájékoztatóján az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője.

Ujhelyi István "teljes képtelenségnek" nevezte, hogy az európai intézmények LMBTQ-aktivistákat akarnak az óvodákba küldeni, hogy meggyőzzék a gyerekeket arról, hogy nemátalakító műtéteteken essenek át.

Az ellenzéki politikus közölte, két és fél hónappal korábban Várhelyi Olivérhez, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős magyar tagjához fordult az ügyben, de nem kapott választ a kérdéseire.

Egyebek mellett azt kérdezte: a biztos tud-e arról, hogy az Európai Bizottság azért részesíti hátrányban Magyarországot, mert nem ért egyet azzal, hogy a kabinet nem engedi be az óvodákba az LMBTQ-aktivistákat. Azt is megkérdezte Várhelyi Olivértől, tud-e arról: valamelyik biztostársa azért részesítette Magyarországot hátrányban, mert a bizottság és a magyar kormány nem értett egyet a menekültkérdésben vagy az LMBTQ-aktivisták óvodákba beengedésében - tette hozzá.

Előfordulhat-e, hogy a biztost mint az Európai Bizottság tagját, nem tájékoztatják ilyen súlyú és következményekkel járó döntésekről? - ismertette harmadik felvetését Ujhelyi István. Arra is kíváncsi volt, hogy amennyiben Várhelyi Olivér tudott az említett hátrányos intézkedésekről, akkor tett-e bármilyen lépést, illetve ha a bizottságnak nincs ilyen szándéka, akkor erre felhívta-e a kormány figyelmét - jelezte az MSZP-s politikus.