Debreceni drágulások: díjemelések

Fontos - 2006-12-15

Hat díjat emeltek csütörtökön a debreceni közgyűlésben. A testület döntött a parkolási díj, a temetési szolgáltatásokért fizetendő díj, a víz- és csatornadíj, a távhődíj, a szemétdíj, illetve a közterület igénybevételéért fizetendő díj emeléséről.    

Közel 600 fizető parkolóval lesz több a városban, ám igénybevételük is többe kerül majd: 100 ezer forintos éves bérletre és a megemelt óránkénti összegre csütörtökön áldását adta a debreceni képviselő-testület.

 

A közgyűlés döntött a temetési szolgáltatásokért fizetendő díj, a víz- és csatornadíj, a távhődíj, a szemétdíj, illetve a közterület igénybevételéért fizetendő díj emeléséről is. Az ellenzéki szocialista frakció egyedül a temetés esetében szavazta meg a növekedést, arra hivatkozva, hogy az emelés mértéke elfogadható és a szolgáltatás arányban áll az érte kért összeggel.

 

Sok napirendi pont foglalkozott áremeléssel a debreceni képviselő-testület csütörtöki ülésén. Infláció alatti mértékű volt a háztartási hulladékkal kapcsolatos, kötelező közszolgáltatás díjának emelése,  átlagosan 6,7 százalékos szemétdíj-növekedésre számíthatnak a lakosok.

 

Hat százalékkal drágul a közterület övezetenkénti igénybevételi díja, míg 9,31 százalékos mértékű emeléssel kell szembenézniük a távhőszolgáltató rendszert üzemeltető gazdálkodó szervezeteknek, s 5 százalékkal többe kerül majd a temetkezés is.