Egry József festőművész gyűjteményes kiállítása a Kieselbach Galériában

Fontos - 2007-04-10

Egry József műveiből magángalériában még soha nem nyílt ilyen jelentőségű, az életmű egészét átfogó kiállítás. A Kieselbach Galériában több olyan mű is látható lesz, amelyek még az 1971-es nagy Magyar Nemzeti Galériabeli életmű-kiállításon sem kerültek a nézők elé.

Összesen majd kétszáz képet állítanak ki: több mint tíz múzeumból és ötven magángyűjteményből - köztük olyan rangú kollekciókból mint Rácz István, Cseh-Szombathy László, Radnai Béla gyűjteménye - gondosan válogatva.

 A kiállítás nyitvatartása: 2007. április 14. 11h - április 22, minden nap 10-18 óráig.

 

 Ez a kiállítás a Kieselbach - Einspach együttműködési koncepciónak is reprezentatív példája lesz. Az eddigi tradíciókat folytatva Farkas István, Nagy István, Román György, Molnár Sándor művészetének bemutatása után folytatódik a magyar festészet legnagyobb értékeinek közös értékrend alapján hangsúlyozott bemutatása.

A kiállítás szervezői szeretnének olyan értékeket tárni a közönség elé, amelyek nemcsak a magyar hanem az egyetemes művészettörténet szempontjából is jelentősek. Céljuk, hogy a Kieselbach Galéria és Aukciósház profiljából a Galéria újfajta karaktert nyerjen, és olyan irányba fejlődjön tovább, hogy nemzetközi porondon is képes legyen a magyar képzőművészet -  a fotóművészetet és kortárs művészetet is hangsúlyosan beleértve - méltó bemutatására.