HM: nem volt szerződéses katona a postásgyilkosság gyanúsítottja

Fontos - 2007-02-20

A közöltekkel ellentétben nem volt szerződéses katona a 2003 nyarán Veszprémben elkövetett postásgyilkosság gyanúsítottja - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel hétfőn. Az MTI úgy tudja, hogy a büntetés-végrehajtásnál dolgozott korábban a férfi.

A közlemény szerint N. László 1994. augusztus 25. és 1995. július 28. között Tatán és Győrben teljesített sorkatonai szolgálatot. Ezt követően, 1995. november 1-jétől 1997. február 15-ig egy rendészeti szervnél dolgozott.

 

N. László 1998-ban úgynevezett továbbszolgálatra jelentkezett a Magyar Honvédséghez, ahonnan azonban még próbaideje alatt, alkalmatlansága miatt elbocsátották - áll a közleményben.

 

A Kékfény információi szerint  három elkövető volt Móron

 

A Magyar Televízió Kékfény című műsorában hétfőn este azt közölte, hogy nem két, hanem három elkövetője volt a móri gyilkosságoknak. Információik szerint N. László vallomásában azt mondta, rajta kívül még két elkövető volt jelen Móron, de egyik sem Kaiser Ede vagy Hajdú László.

Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese azt mondta a műsorban, hogy mindkét (most előzetes letartóztatásba helyezett) gyanúsított vallomást tett, részben önmagukat terhelő vallomást, és ezek ellenőrzése még folyamatban van. "Korai lenne még ezt kijelenteni, de az tény, hogy ezek a vallomások, ez a fordulat egyre inkább azt mutatja, hogy Kaiser Ede és Hajdú László nem volt ott Móron" - mondta az alezredes.

mti