Szinte minden magyarországi áruházlánc vásárolt a lejárt termékekből

Fontos - 2006-12-11

Nagyon sok áruházlánc vásárolt a M.E.G.A cégcsoporttól - bizonyítják azok az adatok, amelyeket a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) juttatott el vasárnap az MTI-hez. Az interneten közben megjelent a meghamisított szavatossági idejű termékek listája.

A távirati iroda azt a számlalistát kapta meg, amely a különböző boltoknak, áruházaknak szállított tételeiről állított ki a M.E.G.A. Fodd Dis Kft október 1. és november 30. között. A lista szerint szinte valamennyi nagyobb magyarországi élelmiszeráruház-lánc kapott terméket a M.E.G.A.-cégcsoporttól.

 

A listán közel 1.500 tétel szerepel. Az is kiderül, hogy a szállított áru ellenértékét az esetek nagyobbik részében kifizették a boltok.

 

Dékány András, az FVM sajtófőnöke azt hangsúlyozta, hogy minden vevő, akinek kétségei merülnek fel egy vásárolt áru minőségével, szavatosságával kapcsolatban, az eladótól, vagy vevőszolgálattól kérhet tájékoztatást, ott, ahol a terméket vette.

 

Az egyik internetes újság közben megjelentette azoknak a termékeknek a listáját, melyeknél - a lap szerint - meghamisították a szavatossági idő adatait.

 

A november 30-ai dátumozású terméklistában húsfélék, bioélelmiszerek, müzlik, joghurtok, pizzák, sajtok és lekvárok szerepelnek egyebek között.

(MTI)