A Centrum Párt és egy jobboldali pártszövetség is Kósa Lajost támogatja Debrecenben

Helyi - 2006-08-07

Az MDF után a Centrum Párt debreceni szervezete, valamint a Kereszténydemokrata Néppártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, a Nemzeti Fórumot, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének debreceni szervezetét tömörítő jobboldali csoportosulás is Kósa Lajos polgármesteri jelölését támogatja az őszi helyhatósági választáson

Szigeti István a Centrum debreceni és hajdú-bibari elnöke elmondta: a párt választmányi ülése úgy döntött, hogy a Debrecenben kialakult jelenlegi helyzetben Kósa Lajos polgármestert támogatja. Hangsúlyozta: a döntés Kósa Lajos személyének szól, "aki hibái mellett Debrecent elindította a fejlődés útján".

Szigeti István szerint az elmúlt négy évben a debreceni közgyűlésben a Centrum támogatta azokat az előterjesztéseket és javaslatokat, amelyek a város polgárainak javát szolgálták, de megfogalmazták kritikáikat is, s javaslataik közül a fideszes városvezetés sokat elfogadott.

 

Karancsi Jánosné a jobboldali pártszövetség vezetője szerint Kósa Lajos nyolc éve eredményesen irányítja Debrecent, ők pedig "a legcsekélyebb mértékben sem kívánják veszélyeztetni a város további fejlődését". Képviselőjelöltjeik és megbízottaik ezért Kósa Lajosnak gyűjtik az ajánlószelvényeket, ugyanakkor annak érdekében, hogy az eddigieknél több keresztény-nemzeti-konzervatív képviselő segíthesse az önkormányzat munkáját, valamennyi önkormányzati képviselői körzetben önálló jelöltet indítanak.

(MTI)