Az MDF Debrecenben önállóan indul a helyhatósági választásokon

Helyi - 2006-07-11

Az MDF Debreceni Szervezete 2006. július 7-én tartott közgyűlésén döntött a helyhatósági választások főbb kérdéseiről. A taggyűlés a debreceni lista vezetőjének egyhangúlag szavazta meg Makay Zsoltot, az MDF országos kampányfőnökét, az MDF megyei elnökét.

A testület megállapította, hogy az utóbbi nyolc évben Debrecen látványos fejlődésnek indult, ami Kósa Lajos polgármesternek és a Fidesz-MDF városvezetésnek tulajdonítható. A tagság ennek tudatában döntött arról, hogy Kósa Lajos polgármesterré választását támogatja az önkormányzati választáson.

 

Az MDF ugyanakkor megújulást és a koalíciós együttműködés fenntartását tartja szükségesnek a város vezetésében. Turi Gábor, Debrecen alpolgármestereként a politikai sokszínűséget képviselte a cívisváros kulturális életének irányításában. Tevékenységének köszönhetően Debrecen kultúrája megélénkült, és fontos szerepet tölt be a város arculatának formálásában.

 

A testület megállapította, hogy az infrastrukturális beruházások megvalósulása mellett nagyobb figyelmet szükséges fordítani az önkormányzat demokratikus működését elősegítő feltételek megteremtésére, a civil szervezetekkel való együttműködés kiszélesítésére és a környezetvédelem eddig kevésbé méltányolt szempontjait is számba vevő városfejlesztési stratégia kidolgozására.

 

A Magyar Demokrata Fórum „Normális Magyarországért” országgyűlési választási programjában ezeknek az elveknek a képviseletét vállalta fel. Debrecenben is olyan városvezetést képzel el, amely ciklusokon átívelő programokat valósít meg.

 

Az MDF városi közgyűlése az önálló indulás mellett döntött, így segítve elő a városban is az új jobboldal megerősödését. A szervezet 26 körzetben állít MDF-es jelölteket, a fennmaradó három körzetben pedig (2-1 arányban) közös jelöltek indulnak Fidesz-MDF színekben.

 

Az együttműködési megállapodás megkötésére július második felében kerül sor, a tárgyalások lefolytatására Turi Gábort, az MDF Debreceni Szervezetének politikai kampányfőnökét bízta meg a taggyűlés.

 

Debrecen, 2006. július 11.

 

    Kálmánné Szabó Katalin s.k.                                      Turi Gábor s.k.

     az MDF debreceni elnöke                  az MDF debrecenipolitikai kampányfőnöke