Az MDF  Kósa Lajost támogatja.   

Helyi - 2006-07-19

Nyolc éve vezeti közösen a várost a Fidesz és az MDF, s ez az együttműködés eddig sikeres volt. Úgy döntöttük tehát, hogy harmadjára is Kósa Lajos jelölélését támogatjuk az őszi polgármester választáson, nem állít az MDF ellenjelöltet – jelentette be Makay Zsolt, a Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke a Fidesz megyei elnökével együtt tartott sajtótájékoztatóján.

Három debreceni körzetben állítanak közös képviselő-jelöltet, Joó Szabolcs (MDF), Jenei Imre (Fidesz) és Győri Gyula (Fidesz) személyében.

Kósa Lajos, a Fidesz megyei vezetője is sikeresnek értékelte a fórummal való eddigi együttműködést, amelyet „Debrecen jövőjének záloga”-ként említett. Hangsúlyozta: az MSZP-vel és az SZDSZ-szel azért nem tudnak együttműködni, mert az utóbbi két párt városvezetési és -fejlesztési elve gyökeresen eltér a Fideszétől. A jelenlegi polgármester egyébként bízik abban, hogy 30-on fölül lesz a debreceni közgyűlésben a képviselőik száma.

"Nem az országos pártközpontok véleménye számít, hanem a város érdekében való együttműködés" - mondta Kósa Lajos azzal kapcsolatban, hogy Debrecenben olyankor is megvalósult, illetve megvalósul a jobboldali pártok együttműködése, amikor országosan ettől eltérő a helyzet. A fideszes politikus hozzátette: a tavaszi országgyűlési választásokon nyilvánvalóvá vált, hogy Debrecenben, illetve Hajdú-Bihar megyében a harmadik erő az SZDSZ helyett az MDF lett.

    Kérdésre válaszolva a két politikus elmondta: a hajdú-bihari települések mintegy 80 százalékában lehet számítani a két párt együttműködésére a helyhatósági választásokon. Közölték, hogy többségre törekednek Hajú-Bihar megye jelenlegi szocialista vezetésű közgyűlésében is.

(MTI)