Döntések a Kenézy kórház racionálisabb működése érdekében

Helyi - 2006-07-20

A Kenézy Gyula Kórház–Rendelőintézet működésének racionalizálása és gazdasági egyensúlyának megteremtése érdekében a kórház vezetésének kezdeményezésére a nem szakmai szervezeti egységeknél 83 nélkülözhetővé vált állás szűnik meg – többek között erről döntött szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés.

A határozat nem érinti a gyógyító és betegellátó részlegeket, így a magas színvonalú szakmai munka továbbra is megmarad az intézménynél – tájékoztatott Dr. Juhászné Lévai Katalin, a megyei közgyűlés elnöke és Dr. Varga Gyula, a kórház megbízott főigazgatója. A központi irányítást, a gazdasági és a műszaki területet érintő döntés része annak a 400 millió forintos megtakarítási programnak, melynek keretében a párhuzamos feladatellátások megszüntetésével és a szervezeti struktúra ésszerűsítésével az eddig működő 15 osztály helyett 6 osztályt alakítanak ki. A közgyűlés döntése értelmében a labordiagnosztikai tevékenység ellátására a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat Kft.-vel közösen nyílt közbeszerzési eljárást hirdet a kórház.

 

További intézkedések várhatóak a július 1-jén életbe lépett 95 százalékos finanszírozás változás, az ÁFA emelés és a kormány gazdaságot érintő intézkedései miatt. A további lépésekről a szeptemberi közgyűlésen tárgyalnak majd.