Fidesz: Győztes csapaton ne változtass?

Helyi - 2006-07-14

Az őszi önkormányzati választáson Debrecen fideszes önkormányzati képviselőjelöltjei döntő részben most is képviselők. Öt körzetben van a lista szerint személycsere.

Halász János, az új lista alapján, országgyűlési képviselői pozíciója mellett, a 16-os körzet képviselőjelöltje lett, Somogyi Béla helyett, aki a józsai, két választókerület egyikének jelöltje lett. Halász – információink szerint – a kulturális alpolgármesteri pozíció várományosa, s  mert az alpolgármesterek csak az önkormányzati képviselők közül kerülhetnek ki, ez indokolja a kettős  képviselőségre pályázást.

 

A 3. körzet jelenlegi fideszes képviselője, Bodnár Anikó helyett Zemlényi Jusztina, a 15-ös körzetben Czakó Sándor helyett Csaholczi Attila indul. A 18-as körzetben Gulyás Mihályt váltaná Széles Diána, a 21-es választókerületben Horváth Zoltánt cserélné a FIDESZ Fodor Leventére, s a 24-es körzetben Jókayné Bégány Ágnest helyén Kovács Zoltán történész indul.   

                

A 20-as kerületben jelenleg Turi Gábor a Fidesz-MDF frakció közös képviselője, most a listán  a Fidesz egyéni jelöltje, Papp Csaba neve áll. A két jobboldali párt egyébként 3 közös jelöltet állít. Joó Szabolcs (Püspökladányban lépett vissza a tavaszi választásokon a 3. helyről) az MDF, Győri Gyula, valamint Jenei Imre pedig a Fidesz javaslatára áll közös jelöltként a  Fidesz listáján.