Függetlenek a nyíregyházi önkormányzati választáson

Helyi - 2006-08-02

A Függetlenek Egyesülete ismét állít jelölteket Nyíregyházán az önkormányzati választásra . Az egyesület 1994-es alakulásától kezdve, az azóta történt három helyhatósági választás szavazatai alapján mindig jelentős számú frakciót alakíthatott a város képviselőtestületében és 12 éve tagja a települést irányító, vezető koalíciónak is.

Giba Tamás, aki a szerveződés jelöltjeként 1994-óta alpolgármestere a közel 120 ezer lakosú Nyíregyházának kiemelte: a függetlenek mind a húsz helyi választókerületben állítanak jelöltet, és természetesen listájuk is lesz az október elsejei önkormányzati választáson.

A jelöltek közül - mondta Giba Tamás - heten tanárok, hárman nyugdíjasok, ketten-ketten háziorvosok és cégvezetők, a többiek között pedig kamarai vezető, ügyvéd, mérnök, autószerelő, szociális munkás és vállalkozó található.

Az egyesületi vezető az MTI munkatársának kérdésére válaszolva elmondta: polgármesterjelöltje - csakúgy, mint a korábbi helyhatósági választásokon - ezúttal sincs a Függetlenek Egyesületének Nyíregyházán.

(MTI)