Hétfőtől az Ítélőtábla mélygarázsában is parkolhatunk

Helyi - 2006-06-29

Az autósok hamarosan birtokba vehetik az Igazságügyi Centrum térszint alatti parkolóit. Az 510 millió forintos beruházás 2005. november végén kezdődött el, a műszaki átadásra pedig június elején került sor.

A Debreceni Ítélőtábla és a Fellebbviteli Főügyészség a nyugati kiskörút Széchenyi és Arany János utca közötti részén, a Révész tér felőli oldalon helyezkedik el. Az Igazságügyi Központtól keletre található területen a Cívis Ház Ingatlan Kft. beruházásában 2400 négyzetméteren mintegy 63 térszint alatti parkoló épült fel. Az építmény egyrészt közforgalmú – fizetős – parkolóként fog üzemelni, másrészt az igazságügyi épületek térszint alatti kiszolgálását biztosítja. A parkolóházat a DKV Rt. üzemelteti majd 2006. július 3-tól. Napközben 150, éjszaka 80 forintért hagyhatjuk egy órára az autónkat a mélygarázsban. A nappali havi bérlet ára 9.900 forint lesz.

 

A parkolónak két gépkocsi bejárata van a déli oldalon az Arany János utca, ill. az északi oldalon a Széchenyi utca felől. A gyalogosforgalom a térszintre vezető lépcsőn és a tervezett nyugati kiskörútra kivezető gyalogos rámpán keresztül történik. A feljárat akadálymentesített. A beruházás során a mélygarázs felszínén hangulatos pihenőpark is létesült.

 

id