Időalapú mobiljegyet vezettek be a debreceni közösségi közlekedésben

Helyi - 2021-01-06

Újabb mobiltelefonnal megvásárolható jegytípussal, időalapú menetjeggyel bővítette szolgáltatását a DKV Közlekedési Zrt. Debrecenben - jelentették be a város és a társaság vezetői szerdán a régi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Papp László polgármester emlékeztetett arra, hogy a múlt év októberében bevezetett mobil vonaljegy egyre népszerűbbek: eddig mintegy kilencezret értékesítettek, de a január elsején bevezetett időalapú mobiljegyet is napról napra többen vásárolják.

A polgármester elmondta, hogy az idén nem emelkedik a DKV-jegyek és -bérletek ára. A Debrecen 2030 program keretében folyamatosan fejlesztik a helyi közösségi közlekedést: új villamosok beszerzése mellett a várost kelet-nyugati irányban átszelő új villamosvonal megépítését tervezik.

Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója azt mondta, az új mobiljegytípus hiánypótló utazási lehetőség: egy jegy megvásárlásával 60 percen keresztül biztosítják az utazást a DKV járatokon.

Az egyórás mobiljegy vásárlása - a mobil vonaljegyhez hasonlóan - Androidos és iOS rendszerre is egyszerűen letölthető applikáción keresztül történik, és csak néhány percet vesz igénybe. A készpénzmentesen, bankkártyával megvásárolható mobiljegy a DKV Zrt. menetrend szerinti autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratain, a vonalak teljes hosszán érvényes.

Az első érvényesítéstől számított 60 percen keresztül ez a jegy korlátlan számú átszállást biztosít az utasok számára. Az időalapú mobiljegy ára 400 forint, amely már egy átszállás esetén is kedvezőbb árú utazást biztosít a vonaljeggyel szemben - ismertette a részleteket Nagy Attila.