Július 17: költözik a piac Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

Még bő egy hétig marad jelenlegi helyén a Csapó utcai piac. A kereskedők július 17-től az ideiglenes kispiacon árulnak a Hunyadi utca - Péterfia utca sarkán

Kevesebb hely lesz az ideiglenes piacon

Az ideiglenes piaccsarnok a Hunyadi utca - Péterfia utca sarkán található. A területen 92 külső, valamint 312 belső árusítóhely lesz. Az átmeneti piac a Péterfia és a Hunyadi utca felől is megközelíthető, és 20 parkolóhelyet alakítanak ki. A 2300 négyzetméteres ideiglenes piaccsarnok valamivel kisebb, mint a régi, és az asztalok közt is kisebb a távolság. A bérleti díjak azonban nem változnak.

 

A kereskedők szerint az ideiglenes csarnokban érezhetően melegebb van, mint a régiben. A kereskedők attól tartanak, hogy a nyári kánikulában hamar felmelegszik az épület, így megromlik a friss áru, amelyet a nap végén ki kell dobni. Az ideiglenes helyen is lesz gombavizsgáló, valamint állategészségügyi ellenőrző állomás. Így mindent lehet majd itt árulni, amit a régi csarnokban. Az átmeneti piacon az új épület elkészültéig, 2007 áprilisáig kell árusítani a kereskedőknek.

 

A régi piac július 15-én, szombaton zár be. 16-án, vasárnap nem lesz árusítás, az ideiglenes piac pedig július 17-én hétfőn hajnali 5 órakor nyílik.