Kerékpáros gyereket gázolt egy IC vonat Püspökladánynál

Helyi - 2006-07-13

Súlyos sérülést szenvedett az a kerékpáros gyerek, aki a püspökladányi vasútállomásnál a fénysorompó tilos jelzése ellenére akart átkelni a kereszteződésén szerda délután és elütötte egy gyorsvonat - közölte a vasúttársaság szóvivője

A bicikliző gyereket a Nyíregyházáról Budapestre tartó Nyírség IC vonat gázolta el, a baleset helyszíneléséig Püspökladány és Karcag között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, e miatt késés várható, az IC vonat várhatóan másfél órás késéssel, csak kilenc óra körül érkezik meg a Keleti pályaudvarra - közölte Kavalecz Imre.

 

A MÁV Zrt. közleményében felhívja a szülők figyelmét arra, hogy a szünidőben gyermekeket figyelmeztessék a közlekedési szabályok betartására és a veszélyekre. A vasúttársaság egyben azt is kéri: a gyermekeket ne engedjék a vasútüzemi területekhez, a vágányokhoz, mert már több olyan halálos balest is történt, amikor gyermekek vasúti tehervagonra másztak fel, és a 25 ezer voltos nagyfeszültségű felső-vezetéket két méteren belül megközelítették, s halálos áramütést szenvedtek.

MTI.