Kirakat-kiállítások Debrecenben

Helyi - 2021-02-09

A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben - közölték a szervezők kedden.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje - velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

"Bízom benne, hogy (...) felkeltem az érdeklődést nem csak az álarcok, hanem a velencei karnevál misztikuma iránt" - ajánlotta a munkáit az érdeklődők figyelmébe Nemes Károly.

Debrecen főutcája, a Piac utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket.

Sztojánovits Andrea Fészek című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva mutatkozik be, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal - jelezték a szervezők.

Hozzátették: Kovács Ivó Searchlight installációja fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakatát.

A Tavaszünnep kirakat-kiállítás pedig a kínai holdújévet idézi meg a tiencsini képzőművészeti akadémiához kötődő, három generáció, mintegy 39 művész alkotását bemutatva.

A program - ami a szervezők szándéka szerint "remélhetőleg elősegíti a két ország művészeti és kulturális párbeszédét, valamint Tiencsin és Debrecen városának baráti együttműködését" - a Debreceni Egyetem Konfuciusz intézete, a tiencsini akadémia, és a városi önkormányzat közös szervezésében valósul Debrecenben - írták a szervezők.