Látogatói jelzések alapján fejlesztették a tavaly átadott debreceni nagyerdei strandot

Helyi - 2021-05-11

Látogatói visszajelzések alapján számos fejlesztést valósítottak meg a tavaly átadott nagyerdei Aquaticum strandon - közölte a Debrecen polgármestere kedden az idei strandszezont megnyitó sajtóbejáráson.

Papp László (Fidesz-KDNP) utalt rá, hogy bár tavaly a pandémia miatt csak részlegesen üzemelt az új nagyerdei strand, a látogatottság rekordot döntött, meghaladta a 160 ezret.

A látogatók visszajelzései alapján időközben számos fejlesztést megvalósítottak: egyebek mellett kiszélesítették a sétányokat, baba-mama szobát alakítottak ki, növelték az étteremsor külső fogyasztóterét, új felszíni öltözőket telepítettek a strand különböző pontjain, napvitorlákkal fedték le a gyermekjátszóteret és a kondipályát - sorolta a polgármester.

Papp László reményét fejezte ki, hogy az idén a teljes szezonban zavartalanul működhet a strand, és ismét látogatói rekord születik a Nagyerdőben.

Kósa Lajos (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője "a világ egyik legizgalmasabb strandjának" nevezte a debrecenit, amelyet áprilisban a világ legjobban fenntartható alkotásai közé soroltak.

A politikus azt mondta, már gondolkodnak a strand bővítésén, és továbbra várják a látogatók visszajelzéseit a további fejlesztések érdekében.

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója jelezte: május 15-én nyitják meg a strandot a nagyközönség előtt. Felkészültek a járványügyi előírások betartására mind a beléptetésnél, mind a stand egész területén. A személyzet maszkot fog viselni, kézfertőtlenítő pontokat alakítottak ki, a frekventált helyeken pedig óránként lesz fertőtlenítő takarítás - sorolta.