Már megint a polgári pihenőpark

Helyi - 2006-07-02

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló

4/2006. (II. 24.) HBMÖK rendelet módosításáról szóló előterjesztés váltotta ki a legtöbb vitát a testület legutóbbi ülésén. Pontosabban annak is egy tétele: az M3 Kht.  támogatásának növelése újabb 27 millió forinttal, és a megyemarketing költségekből juttatott 8,5 millió forinttal.

 Az ellenzékben lévő FIDESZ-MDF-Gazdakörök frakció véleménye egyöntetűen elutasító az egész pihenőpark ügyében. Átláthatatlan célra elköltött milliók folynak be a közhasznú társaság feneketlen zsáknak bizonyult kasszájába, s az egész terv csak viszi a pénzt és ennek eddig semmi hasznát nem látta a megye lakossága - állítják az ellenzéki képviselők.

   Azok a kalandos kedvű hajdú-bihariak, akik Polgár felé próbálkoznak Budapestre jutni, több mint két éve láthatják az épülgető Polgári Pihenőparkot. Egyszerű látogatóként még nem lehet bejutni.

     A megyei közgyűlés szocialista frakcióvezetője szerint azért van szükség a plusz támogatásra, mert a park augusztus végétől már üzemel majd, és a fenntartás költségeihez hozzá kell járulni a tulajdonos megyei önkormányzatnak.

A megyei közgyűlés ellenzéki frakciója nem szavazta meg az újabb támogatást. A politikusok szerint évek óta csak költ az önkormányzat az M3-as Kht-ra, de annak nincs eredménye.

Ami az M3-as Kht-nál folyik, az több mint visszás, több éve rengeteget költünk, és nem tudjuk, hogy mikor térül meg ebből valami – nyilatkozta Makay Zsolt, a Fidesz-MDF-Gazdakörök megyei frakcióvezető-helyettese.