Megkezdődött a debreceni Csokonai Színház épületének felújítása

Helyi - 2020-09-29

Megkezdődött a debreceni Csokonai Színház teljes rekonstrukciója, a beruházást a kormány a Modern városok program keretében 6,3 milliárd forinttal, a Debrecen 2030 fejlesztési projekt keretében további 2,5 milliárd forinttal támogatja - hangzott el a felújítás megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány és a megyei jogú városok megállapodásai alapján a Modern városok program keretében összesen több mint 4000 milliárd forint fejlesztési forrást biztosítanak a 23 nagyváros fejlesztésére.

Ebből mintegy 2500 milliárd forintot közút- és vasútfejlesztésre költenek, a többit helyi projektek megvalósítására fordítják. A 2015-ben indított program keretében eddig 1900 milliárd forint hazai és európai uniós forrást fizettek ki - jelezte az államtitkár.

Fülöp Péter helyettes államtitkár beszél a felújítás alatt álló debreceni Csokonai Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón 2020. szeptember 29-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester - utalva a Csokonai Színház megkezdett rekonstrukciójára és a Latinovits Színház belsőépítészeti befejező munkálatainak kezdetére - azt mondta, a vidék legjelentősebb kulturális fejlesztése kezdődött meg Debrecenben.