Nemzetközi tanfolyam a Debreceni Klinikai Genomikai Központban

Helyi - 2006-07-17

Modern technológiák a génműködés, azonosítás vizsgálatában és az adatok összesítésben címmel nemzetközi elméleti és gyakorlati kurzust rendez a DEOEC Klinikai Genomikai Központja július 18. és 26. között az Élettudományi Épületben.

A kurzusra 42 ország 177 kutatója jelentkezett és közülük 19 ország 24 kutatója nyert felvételt. A kurzus költségeit a Howard Hughes Medical Institute, az USA egyik legnagyobb presztízsű tudománytámogató szervezete biztosítja. A 150 ezer dolláros támogatás elnyerése a Debreceni Egyetemen folyó genomikai kutatások színvonalának elismerése.

 

A kurzus célja, hogy megismertesse a résztvevőket a genomtudományok legmodernebb módszereivel és az így nyert adatok integrációjának lehetőségeivel. A hallgatók 20 előadást hallgatnak meg  nemzetközi előadóktól, akik a terület vezető kutatói, valamint kísérleti munkát is végeznek a genomika legmodernebb módszereit alkalmazva.  A kurzus lehetőséget biztosít, hogy a Debreceni Klinikai Genomikai Központ ne csak  az orvosi genomtudományok művelésének hanem az ehhez kapcsolódó szakemberképzésnek is országos és regionális központja legyen.

 

A kurzus igazgatója Dr. Nagy László, egyetemi docens a Debreceni Genomikai Központ vezetője.