Tíz év börtönre ítélték egy fiatal nő támadóját Hajdúszoboszlón

Helyi - 2024-01-16

Halmazati büntetésül tíz év börtönbüntetésre ítélte a Hajdúszoboszlói Járásbíróság szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt mint különös visszaesőt azt a férfit, aki az utcán támadott meg egy fiatal nőt egy évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón .

Dobó Dénes a Debreceni Törvényszék szóvivője közleménye szerint a büntetett előéletű vádlottat a bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik. A vádlott a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad.

A bíróság megállapítása szerint a férfi tavaly január 7-én délután ittas állapotban követni kezdett egy hazafelé sétáló 21 éves nőt Hajdúszoboszlón. Ő észrevette, hogy valaki követi, ezért sietősre fogta, majd futni kezdett és hangosan segítségért kiáltott.

A férfi kétszer is utolérte és lefogta a nőt, aki ekkor még ki tudott szabadulni és kiabálva továbbfutott. Végül a vádlott egy kereszteződésben a földre teperte, majd ráfeküdt. Felszólította, hogy ne kiabáljon, majd egy zsebkéssel a mellkasa jobb oldalán megszúrta. Ezután teljes testével ránehezedve fogdosta, és kicsatolta a sértett övét, hogy erőszakkal közösüljön vele.

A segélykiáltásokat meghallotta egy szabadnapos rendőr, aki két másik férfival a nő segítségére sietett és leszedte róla a támadót.

A szabadnapos rendőr ekkor hangosan közölte, hogy ő rendőr, majd az igazolványát felmutatva kérte a későbbi vádlott iratait. A férfi nem akarta elhinni, hogy egy rendőr akarja őt igazoltatni, ezért a felszólításnak nem tett eleget, továbbá valótlanul azt állította, hogy a sértett az élettársa és csak veszekedtek.

A nő nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérülést szenvedett - ismertette a bírósági szóvivő.