Új esély Debrecenben is

Helyi - 2006-08-06

Az MDF Debreceni Szervezete önállóan méretteti meg magát a helyhatósági választásokon. Választási programjukat augusztus 20-a után mutatják be kampánynyitó rendezvényükön.

Képviselőjelöltjeik:

 

Kertész Csaba Dánielné 1. választókörzet

1,2,3,4,5,6,7 szavazókörök

1978. március 9-én születtem. Általános iskolámat Nyírbátoron végeztem, majd középiskolai tanulmányaimat a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Szakközépiskolában folytattam. Érettségim után gyógypedagógiai asszisztensi felsőfokú oklevelet szereztem 2005-ben. Jelenleg a nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Speciális Szakiskola Kollégium és Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom gyógypedagógiai asszisztensként. Második osztályos tanulókkal foglalkozom. Debreceni lakosként szeretném ősztől pályámat a Bárczi Gusztáv Általános Iskolában folytatni hasonló munkakörben. Férjem tanítói végzettséggel rendelkezik. Egy 5 éves kisfiam van.

 

Tarr Tiborné 2. választókörzet

8,10,11,12,13,58 szavazókörök

1955. április 21-én születtem Berettyóújfaluban. 1973-ban érettségiztem a debreceni Kereskedelmi Szakközépiskolában. Ezt követően a Hajdú-Bihar Megyei Ruházati Kiskereskedelmi Vállalat árelőadója lettem, később áruforgalmi előadóként dolgoztam. 1989-ben felsőfokú kereskedelmi és áruforgalmi végzettséget szereztem. 1994-1999 között az UNIÓ Áruház ruházati igazgatója voltam. Jelenleg az Elegánt-Mode Rt-nél kereskedelmi menedzserként és üzletvezetőként dolgozom. Tagja, illetve alelnöke vagyok a Ruházati Kereskedők Baráti Körének, valamint alapító tagja a Debreceni Nők Klubjának. Férjem szintén a kereskedelemben dolgozik, egy vállalat osztályvezetője. Egy felnőtt korú gyermekünk van.

 

Berényi György 3. választókörzet

14,15,16,17,18,19 szavazókörök

Debrecenben születtem 1951-ben, ötgyermekes család negyedik gyermekeként. Három gyermek édesapja vagyok. A hetvenes évek közepétől, az akkor még egyetlen országos számítástechnikai cég, a SZÜV villamosmérnöke, majd később információrendszer-szervezője voltam. A rendszerváltást követő években az anyavállalat Lícium Computec KFT-jének ügyvezető-igazgatójaként dolgoztam.

Az MDF-nek 1990-től tagja, 1998-2000 között debreceni elnöke voltam. 2001-ben mérnök-közgazdász diplomát szereztem, kiemelten a területfejlesztéssel és az uniós forrásokkal foglalkoztam. Feleségem általános iskolai igazgató, aki az elmúlt évben „Debrecen város közoktatásáért” elismerésben részesült.

 Jelenleg egy irodatechnikai és számítástechnikai gazdasági társaság vezető munkatársa vagyok. Debrecen Megyei Jogú Város Pénzügyi Bizottságának külső szakértőjeként is tevékenykedem. 

 

D. Szabó Miklós 4. választókörzet

20,21,22,23,24,32 szavazókörök

1978. április 3-án születtem Tiszafüreden. Általános és középiskolai tanulmányaimat Szolnokon végeztem. 1996-ban a Varga Katalin Gimnáziumban érettségiztem. Ugyanebben az évben kezdtem egyetemi tanulmányaimat magyar szakon a Debreceni Egyetemen. Innentől vallhatom magam debreceninek. A sorkatonai szolgálat letöltése után, immár négy éve a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola magyartanára vagyok. Két esztendeje nősültem. Feleségem a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában angol szakreferenseként dolgozik. Hobbim a munkám, nagyon szeretem az irodalmat. A vízi sportokat is kedvelem, gyermekkoromban versenyszerűen úsztam.

 

Kántor Béla 5. választókörzet

25,26,27,59 szavazókörök

1956. február 17-én születtem Debrecenben. Iskoláimat itt végeztem, s itt élek születésem óta. 1979-ben szereztem meg tanítói diplomámat a Debreceni Tanítóképző Főiskolán. Ezt követően 15 évig tanítottam általános iskolában. Jelenleg könyvtárosként dolgozom a Benedek Elek Könyvtárban. 1970-es évek közepén a Hajdú-Bihari Naplóban sporttudósításokat írtam. 1990-től főállásban az MDF Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének megyei szervezőjeként tevékenykedtem. 1991-1993 között a Hajdúsági és Bihari Fórum felelős szerkesztője voltam. A Magyar Demokrata Fórummal a rendszerváltáskor kerültem kapcsolatba, s részt vettem Debrecenben a történelmet formáló idők eseményeiben is. A párt városi elnökségének kezdetektől tagja vagyok. Az előző négy évben a Szociális Bizottság külső szakértőjeként az önkormányzat tevékenységébe is bekapcsolódtam.

 

Bácsi Attiláné 6. választókörzet

28,29,30,31,60 szavazókörök

Debrecenben születtem, ezer szállal kötődöm a városhoz. Orosz-angol-pedagógia szakos tanárként végeztem a nyíregyházi Tanárképző Főiskolán. Tanítottam a KFRTKF Gyakorló Iskolájában, 1993-96 között a Tankerületi Oktatásügyi Központ igazgatója voltam. Az intézmény 1996-ban történt megszűntetése után nyugdíjaztatásomat kértem. Ennek ellenére folyamatosan tevékenykedem az oktatás különféle területein. 2000 óta vállalkozást vezetek. 1990 óta vagyok az MDF tagja. Folyamatosan részt vettem a városi, megyei vezetésben és az országos választmány munkájában. Szintén 1990 óta dolgozom a párt pedagógus kollégiumának vezetésében, ahol két éven át országos elnökként tevékenykedtem. Férjem szakterülete agrármérnökként a növényvédelem. Immár 30 éve élünk boldog, szeretetteljes házasságban.

 

Kovács Imréné 7. választókörzet

38,39,40,41,42 szavazókörök

Debrecenben születtem, 1951. január 21-én. Férjem agrármérnök, tejszakmérnök, két felnőtt gyermekem és három unokám van. Életem ehhez a városhoz kötődik. 1980-ban a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán szereztem diplomát általános iskolai tanítóként. Munkahelyem a Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és Művészetoktatási Intézmény, 1997-től megyei szaktanácsadóként és közoktatási szakértőként is dolgozom. Pedagógusi életutam során mindig arra törekedtem, hogy személyes példát mutatva neveljem tanítványaimat, erősítsem magyarságtudatukat, segítsem tanító társaimat. Közéleti tevékenységemet a Városvédők színeiben kezdtem. Tavasszal a 3. számú választókerület MDF-es országgyűlési képviselőjelöltjeként indultam a választásokon. Politikusként az MDF konzervatív értékteremtő politikáját szeretném segíteni programjának megvalósulásában.

 

Joó Szabolcs (MDF-Fidesz) 8. választókörzet

9,35,36,37,73 szavazókörök

Temesváron születtem 1977-ben. 13 évvel később szüleimmel Püspökladányba költöztünk. Középiskolás éveimet Debrecenben töltöttem. A Református Kollégiumban érettségiztem, majd a családi hagyományok szerint a Debreceni Agrártudományi Egyetem hallgatója lettem. Itt szereztem diplomát 2003-ban gazdasági agrármérnök szakon. Iskoláim elvégzése után végleg a cívisvárosban telepedtem le. Még egyetemistaként, 2002-ben a debreceni 8-as körzet önkormányzati képviselőjévé választottak meg. A diploma megszerzése után volt évfolyamtársaimmal saját vállalkozást alapítottunk, amelyben gazdasági tanácsadással, könyveléssel és pályázatírással foglalkozunk. 1997 tavaszán alapító tagja voltam az Ifjúsági Demokrata Fórumnak, és 1998 nyarán léptem be a Magyar Demokrata Fórumba. Jelenleg az MDF Debreceni, és a Megyei Szervezetének alelnöke vagyok, valamint az MDF Országos Számvizsgáló Bizottság elnöki tisztségét is ellátom. Emellett több helyi, megyei, és országos civil szervezetnek, ifjúsági egyesületnek támogatója vagyok.

 

Molnár Zoltán 9. választókörzet

33, 34,43,46,47,48,172 szavazókörök

1956-ban születtem, Debrecenben. Általános iskolai tanulmányaim után a 109. számú Ipari Szakmunkásképző Intézetben folytattam tanulmányaimat, ahol gépszerelő szakképesítést szereztem. Több kiegészítő képzést is sikeresen elvégeztem, főként vasas szakmákban. Négy gyermek édesapja vagyok. Ápolónő feleségemmel boldog, családközpontú házasságban élünk az Ungvári kertben. Fiam, Bence 4 éves. Mivel három évig GYES-en voltam, csak nemrég tértem vissza a munka világába. Jelenleg géplakatos-gépszerelőként dolgozom. Nagyon élvezem az aprólékos, kétkezi mestermunkákat. Az önkormányzati választásokon Joó Szabolcs ajánlásával indulok, aki az MDF legjobb eredményét érte el a 2002-es önkormányzati választáson Debrecenben.

 

Greguss László Tibor 10. választókörzet

51,52,53,62 szavazókörök

1972. július 17-én születtem Budapesten. Édesapám Greguss László nyugdíjas gimnáziumi tanár, 1994 óta önkormányzati képviselő, valamint bizottsági elnök Kőszegen. Középfokú tanulmányaimat a Jurisich Miklós Gimnáziumban folytattam Kőszegen. 1995-ben felvételt nyertem a Nyugat-Magyarországi Egyetem közgazdaságtudományi karára, melyet 2000-ben sikeres államvizsgával zártam le. 2001-től az Euroregionális Koordinációs Iroda Kht-nál, valamint a Vas Megyei Gyáriparosok és Munkaadók szövetségénél dolgoztam. 2003-tól a HVB Bank Hungary alkalmazásában álltam. 2002-2005 között továbbá a Vas Megyei Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának külső tagja is voltam. 2005-ben költöztem Debrecenbe, feleségem református lelkipásztor. Első gyermekünket szeptember 8-ára várjuk. Jelenleg a debreceni Inter-Európa Banknál főeladóként tevékenykedem.

 

Győri Gyula (Fidesz-MDF)

11. választókörzet

1959-ben születtem Debrecenben. Sportpályafutásomat befejezve a Shell munkatársa lettem (1985.) Ez idő alatt végeztem el a felsőfokú külkereskedelmi áruforgalmi, majd szakigazgatási szervező mérnöki szakot. 1998 óta vagyok a Lenctelep és Pac önkormányzati képviselője. Képviselői munkám során 1998-2001-ig sporttanácsnokként a DVSC Labdarúgó Rt. létrehozását irányítottam. 2002-től a repülőtér fejlesztéséért és működéséért felelős tanácsnokként igyekszem bekapcsolni Debrecent Európa légi közlekedésébe. 2002-től az önkormányzat Tulajdonosi Bizottságának elnökeként dolgozom. 1986-óta lakom a körzetemben, a Lenctelepen. Fiam Máté 17 éves, az Ady Endre Gimnázium tanulója. 1997 óta a Közlekedésbiztonságért Alapítvány kuratóriumi elnökeként a gyermekek baleset-megelőzéséért is dolgozom.

 

Dr. Bakos Zoltán Tamás 12. választókörzet

54,55,56,57,63 szavazókörök

1978. október 13-án születtem Mátészalkán. Ugyanitt az Esze Tamás Gimnáziumban érettségiztem 1997-ben. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvosi Karán folytattam, melyet 2003-ban sikeres államvizsgával zártam. Szakmai tapasztalataimat számos helyen, többek között a mátészalkai Területi Kórházban, valamint a DEOEC különböző osztályain szereztem meg. Számos közéleti tevékenységet is folytattam. 1998-tól a Debreceni Orvostudományi Egyetem Választmányi Ülésének, valamint Egyetemi Tanácsának tagja lettem, míg 1999-től az Anatómiai Intézet demonstrátora voltam. Egy évvel később a diákönkormányzat megbízott ügyvivői, majd propaganda és kulturális alelnöki posztját is betölthettem. 2002-től pedig egy éven keresztül az Egyetemi Tanulmányi Albizottság tagjaként is tevékenykedtem. A város nagyon közel nőtt szívemhez, így végleg Debrecenben telepedtem le. Az egyetemen töltött évek során szerzett tapasztalataim alapján világossá vált számomra, hogy szívesen végeznék olyan munkát, melyben az itt megszerzett tudásom mellett kapcsolatteremtő képességemet is kamatoztathatom.

 

Jenei Imre (Fidesz-MDF)

13. választókörzet

1957-ben születtem. A Debreceni Egyetem szakigazgatási szervezőmérnök szakán szereztem diplomát. Hosszabb időn keresztül a debreceni közigazgatás különböző szintjein dolgoztam, jelenleg egy betéti társaság ügyvezetőjeként tevékenykedem. Ingatlanszakértő, műszaki ellenőr vagyok. Feleségem hegedűtanár, a lányom gimnazista, a fiam egyetemi hallgató. A Simonffy Emil Zeneiskola iskolaszékének tagjaként szívügyem a debreceni zenei képzés feltételeinek javítása. Mint önkormányzati képviselő nyolcadik éve veszek részt a Tulajdonosi és a Pénzügyi Bizottság munkájában.

 

Gyarmati Renáta 14. választókörzet

67,70,71,75,76 szavazókörök

Keresztény, konzervatív, nemzeti értékeket tisztelő családban születtem 1986. május 20-án Mátészalkán, szüleim egyetlen gyermekeként. Általános és középiskolai tanulmányaimat is ott végeztem. A Móricz Zsigmond Általános Iskola után az Esze Tamás Gimnázium német-angol tagozatos osztályába jártam, 2004 májusában érettségiztem. Még abban az évben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Természettudományi Karára, azóta e városban élek. Tudatosan esett választásom a környezettudományi szakra, mert eddigi életem során is mindig meghatározó szerepet töltött be a környezetvédelem. Ebből következően az MDF-re is a párt zöldpolitika iránti elkötelezettsége miatt esett a választásom. 2004-től vagyok az Ifjúsági Demokrata Fórum tagja, 2006-ban a Debreceni Szervezet elnökévé választottak.

 

Czakó Sándor 15. választókörzet

77,78,79,89,90 szavazókörök

56 éves vagyok, nős, két lánygyermek édesapja. Családommal több, mint 30 éve lakok Debrecenben. Feleségem óvodapedagógus, kisebbik lányom főiskolás, nagyobbik lányom angol tanár, három gyermek édesanyja. A gimnáziumi érettségi után középfokú építész szakképesítést szereztem, majd elsajátítottam az üvegműves szakmát is. Több évet dolgoztam építészként, majd közel egy évtizedig műszaki előadóként tevékenykedtem az államigazgatásban. Jelenleg egy üveg-nagykereskedés debreceni telepvezetőjeként dolgozom. 1989-ben léptem be a Magyar Demokrata Fórumba. 2002. óta pedig a 15. választói körzet Fidesz-MDF képviselőjeként tagja vagyok a Debreceni Megyei Jogú Város közgyűlésének.

 

Tóth-Major Mónika 16. választókörzet

86,87,91,92,95 szavazókörök

Miskolcon születtem 1976-ban, általános-és középiskolai tanulmányaimat is ott végeztem. 1994-ben a miskolci Kossuth gimnáziumban érettségiztem. 1995-ben a Debreceni Egyetem történelem szakos hallgatója lettem, egy évvel később felvettem a politológia szakot is. Tanulmányokat folytattam a svédországi lundi egyetemen is ez idő alatt. Férjem szintén történész-politológus. 2004-ben léptem be az MDF Debreceni Szervezetébe, és a 2004-es EP választáson már aktívan részt vettem a választási kampányban. A 2006. évi országgyűlési választásokon a debreceni 2. számú választókerület MDF-es jelöltjeként a harmadik helyen végeztem. Több, mint tíz éve élek Debrecenben, így örömmel hasznosítom képzettségemet a várospolitikában.

 

Mészáros Lászlóné 17. választókörzet

80,81,82,83,84,85,88 szavazókörök

Szabolcs megyében, Demecserben születtem 1954-ben. Vegyész technikus férjemmel és három gyermekemmel 24 éve élünk a Tócóskertben. Debrecenben, a Vegyipari Szakközépiskolában érettségiztem 1973-ban. Rövid ideig dolgoztam a DOTE I. sz. Belgyógyászati Klinikán laboratóriumi asszisztensként. Diplomát Szegeden az OTKI Egészségtudományi Főiskola Védőnői szakán szereztem 1978-ban. Körzeti védőnőként 15 évig dolgoztam Debrecenben. Az ÁNTSZ megalakulását követően a Megyei Intézet egészségvédelmi osztályára nyertem felvételt, ahol 12 évig köztisztviselő voltam. Jelenleg életmódklubot vezetek a Debrecen - Széchenyi kerti Református Egyházközségben. Ugyanitt gyógytorna foglalkozásokat is szerveztem. Tagja vagyok több civil szervezetnek, melyeket tudásomhoz és lehetőségeimhez mérten évek óta segítek.

 

Tóth Tamás 18. választókörzet

93,94,96,99,100,114,156 szavazókörök

1980-ban, Debrecenben születtem, ma is ez a város az otthonom. Főiskolai tanulmányaimat a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán folytattam, ahol 2005-ben szereztem meg tanítói diplomámat. Hosszabb-rövidebb ideig Olaszországban, a vendéglátásban tevékenykedtem, nyelvi tudásomat is fejlesztve. A kultúra mindig is nagy szerepet játszott az életemben. 2003. decemberében hoztam létre egy ilyen szemléletet éltető alapítványt, melynek eddigi legnagyobb rendezvénye 2005. júniusában, a Déri Múzeummal karöltve került megrendezésre. Az utóbbi időben többek között Juhász Zoltán, Nagykálló polgármestere mellett dolgoztam. A 2006-os országgyűlési választások alatt szervezői és kampányfőnöki feladatokat láttam el. Polgármester úr Magyarország legeredményesebb MDF-es képviselőjelöltje lett, messze felülmúlva más indulókat pártján belül.

 

Berecz Zsolt András 19. választókörzet

101,102,103,104,105,106,107,108 szavazókörök    

1978-ban születtem Debrecenben, azóta is ebben a városban élek. 1996-ban érettségiztem a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában, majd 2004-ben, a Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán, gazdasági agrármérnök szakon szereztem diplomát. Középiskolai tanulmányaim alatt szüleim révén ismerkedtem meg a Magyar Demokrata Fórummal, és 2001-ben léptem be a pártba. A 2002-es tavaszi választásokon aktívan részt vettem a munkákban. Még abban az évben az őszi választásoknál kampányfőnöki megbízatást kaptam Joó Szabolcs önkormányzati képviselő mellett, aki akkor a legtöbb szavazattal került be a közgyűlésbe. Ennek köszönhetően 2002-2004 között Debrecen Megyei Jogú Város Városfejlesztési Bizottságának tagja voltam. 2005 márciusától a Debreceni Vagyonkezelő Rt. Felügyelő Bizottságában dolgozom.

 

Turi Gábor 20. választókörzet

97,98,109,110,111,111,112,113 szavazókörök

1951-ben Nyíregyházán születtem. Általános iskolai tanulmányaimat a Szabolcs megyei Paszab községben, a középiskolát Sárospatakon végeztem. 1975-ben szereztem diplomát a KLTE történelem-angol szakán. 1977-ben elvégeztem az újságíró iskolát. Pályámat a Hajdú-Bihari Napló szerkesztőségében kezdtem. Két könyvem jelent meg a jazzmuzsikáról. 1988-ban a Magyar Demokrata Fórum alapító tagjaként a debreceni szervezet vezetője lettem, majd a párt országos választmányának tagjává választottak. 1992-ben diplomáciai szolgálatba léptem, három évig Londonban kulturális attaséjaként képviseltem Magyarországot. 1995-ben visszatértem Debrecenbe, ahol pályámat újságíróként, többek között a Hajdú-Bihari Nap című napilap főszerkesztőjeként folytattam. 1998-ban ismét külszolgálatot vállaltam, Washingtonban a magyar nagykövetség sajtótanácsosaként tevékenykedtem. 2002-ben haza tértem Debrecenbe, az önkormányzati választáson a 20. sz. körzet képviselőjévé választottak. Azóta töltöm be Debrecen kultúráért és külügyekért felelős alpolgármesteri tisztségét. Feleségem egyetemi docens, két felnőtt lányunk van.

 

Dr. Radnai Ferenc 21. választókörzet

115,116,117,118,169 szavazókörök

59 éves okleveles vegyész és környezetvédelmi szakmérnök vagyok. 45 éve élek Rákóczi utcán. Feleségem könyvtár informatikus, lányom ügyvédként tevékenykedik, fiam geográfusnak tanul. A középiskolai és egyetemi tanulmányaimat Debrecenben végeztem. 1970-75 között az Alföldi Nyomdában dolgoztam, ezt követően tíz évig a Keleti Főcsatorna Felszínivíz-tisztítómű laboratóriumát és a víztisztítási technológiát irányítottam. 1985-1996 között a BIOGAL gyógyszergyárban gyártásfejlesztő és kutató munkakörökben tevékenykedtem. Ezután visszakerültem a víztisztító műbe, melynek akkreditált laboratóriumát és a vízművet jelenleg is vezetem. A politizálást az MDF-ben kezdtem, melynek alapító tagja vagyok. 1996-tól az MDNP-ben folytattam kereszténydemokrata, konzervatív alapokon álló politizálást. A két párt egyesülése után az MDF debreceni alelnökévé és a Megyei Választmány tagjává választottak. 8 évig Debrecen Megyei Jogú Város Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságának külső szakértőjeként is tevékenykedtem. A Lokálpatrióta Egyesület tagjaként is foglalkozom várospolitikával. 

 

Kolozsi Péter 22. választókörzet

119,120,121,122,123,124 szavazókörök

25 éves vagyok, Debrecenben születtem, azóta is itt élek. Alapfokú tanulmányaim után a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának voltam diákja. A középiskolát követően marketing- és reklámmenedzser, illetve kereskedelmi-menedzser képesítést szereztem. 2002-ben felvételiztem a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, jogász szakára, ahol jövőre végzek. Nyelvismeretemet illetően angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezem, illetve alapfokon beszélem a német nyelvet. Gyermekkorom óta nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel tanulmányozom a földrajz, a magyar történelem, a természetvédelem témaköreit, amelyek alapvetően meghatározzák felnőttkori gondolkozásomat, a világhoz és a környezethez való hozzáállásomat. Ennek köszönhetően léptem be az MDF-be 2005-ben, és vállaltam a közéleti megmérettetést. A képviselőjelöltségen kívül a debreceni kampányfőnöki feladatokat is ellátom.

 

Pethe Tamás 23. választókörzet

125,126,127,128,129 szavazókörök

1977-ben születtem Debrecenben. 1995-ben érettségiztem a Debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban. 1996-ban felvételt nyertem a Debreceni Agrártudományi Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karára. Gazdasági agrármérnök szakon folytattam tanulmányaimat, ahol kereskedelem-marketing szakirányon végeztem 2003-ban. Azóta az Inform Média Kft-nél dolgozom on-line tanácsadó munkatársként. Egyetemi tanulmányaim alatt ismerkedtem meg a Magyar Demokrata Fórummal, amelynek azóta is tagja vagyok, és aktívan részt veszek munkájában. A helyi sportélet nagy támogatójaként 1999 óta töltöm be a LOKI Szurkolók Egyesületének egyik alelnöki címét. 2005 tavaszán Debrecen Megyei Jogú Város Ifjúsági és Sport Bizottságának tagja lettem.

 

Dr. Thomay Dezső 24. választókörzet

130,131,132,133,134,138,161 szavazókörök

73 éves vagyok, Derecskén születtem. Ugyanitt végeztem el általános iskolai tanulmányaimat. Ezt követően a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában érettségiztem 1951-ben. Ugyanebben az évben a budapesti Állatorvos Tudományi Egyetemre nyertem felvételt, ahol 1956-ban államvizsgáztam. 1956-1990 között körállatorvosként tevékenykedtem Pocsaj, Esztár és Kismarja körzetben. 1973-ban szarvasmarha szakállatorvosi képesítést szereztem. 1990-1994 között Pocsaj község polgármestere voltam. Jelenleg az MDF Debreceni Szervezetének alelnöke vagyok. Nejem gyógyszerész, két gyermekünk született. Immár négy unoka boldog nagyapjának vallhatom magam.

 

Juhász Roland 25. választókörzet

135,136,137,139,140,141,148,149,150 szavazókörök

1976-ban Kisvárdán születtem. Középiskolai tanulmányaimat a Kossuth Lajos Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában végeztem, majd a Debreceni Agrártudományi Egyetem MVK Főiskolai Karán szereztem első diplomámat, agrármérnök szakon. Ezután a Tessedik Sámuel Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Főiskolán, Szarvason képeztem magam tovább, melyet 2002. júniusában szintén sikeresen fejeztem be. Tanulmányaim teljesítése közben a Hajdú Gabona RT-nél, mint környezetvédelmi ellenőr és referens dolgoztam. 2004 februárjától programkoordinátorként és pályázatíróként tevékenykedem a Debreceni Egyetem Programirodájában. Tagja vagyok OGYIP delegáltjaként  az Észak- Alföldi Regionális Ifjúsági Tanácsnak, így szervesen részt veszek a régió ifjúsági rendezvényeinek szervezésében és lebonyolításában. Ugyanakkor nemzetközi és országos konferenciák megrendezésében is segédkezem. Fontos számomra, hogy a fiatalok aktívan részt vegyenek a közéletben, ezért is vállaltam el a képviselőjelöltséget.

 

Kálmánné Szabó Katalin 26. választókörzet

142,143,144,145,158,159,160,173 szavazókörök

51 éves vagyok, férjezett, két gyermek édesanyja. 1978-ban végeztem a Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar-orosz szakán. Több mint 20 éve tanítok a Kós Károly Művészeti Szakképző Iskolában. 1990-től vagyok tagja a Magyar Demokrata Fórumnak, és 2004-től az MDF Debreceni Szervezetének elnökeként tevékenykedem. 1999-ben lettem az Antall József Szociális és Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke. Elnökségem alatt 2005-től minden évben megrendezzük a Moldvai - Csángómagyar Napokat Debrecenben. 2002. óta Debrecen Megyei Jogú Város Kulturális Bizottságának külső szakértőjeként dolgozom. Mindemellett 2000-től a Szeredás Hagyományőrző Egyesület, 2002-től a Kör Dáma civil szervezet tagja vagyok. Családommal 18 éve élünk a Vezér utcai lakótelepen. 2006. tavaszán a 3. számú választókerület MDF-es országgyűlési képviselőjelöltjeként a harmadik helyen végeztem.

 

Dr. Lupó Attila 27. választókörzet

146,147,151,152,153,154,155,157 szavazókörök

1979-ben születtem Debrecenben. Érettségimet a Kossuth Lajos Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában angol-latin szakon szereztem. Felsőfokú tanulmányaimat 1997-ben kezdtem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Többek között Mexikóban és Ghánában is teljesítettem szakmai gyakorlatokat. Diplomám megszerzése után, 2005-ben a DEOEC Családorvostani Tanszékén rezidens orvosként kezdtem dolgozni. Jelenleg az Országos Mentőszolgálatnál mentőorvosként is ellátom feladataimat. Az egészség tehát nagyon fontos szerepet tölt be az életemben.  Az MDF már a tavaszi kampányában kiemelte, hogy Debrecen legyen Magyarország és Európa egészségszigete, ezért civilként boldogan mondtam igent a felkérésre. Szabadidőmet a sportnak, főként a motorozásnak szentelem, de hobbim közé tarozik a barkácsolás, az utazás és a főzés is.

 

Kecskés Melinda 28. választókörzet

162,163,164,165,166 szavazókörök

Erdélyben születtem 1973. szeptemberében. 19 éves koromban jöttem át Magyarországra. Tanulmányaimat Romániában kezdtem, sikeres érettségi vizsgát tettem 1992-ben Szovátán, a Faipari Líceumban. A továbbiakban Magyarországon képeztem magam. Debrecenben felsőfokú személyügyi ügyintézői képesítést szereztem. Később Budapesten, a Fitness Akadémián folytattam tanulmányaimat, és középfokú edző, valamint teremkerékpár-edző végzettséggel is rendelkezem. A sport egész életemben fontos szerepet töltött be, 2001-től személyi, valamint gyermekfitness-edzőként dolgozom. Négy éve mentem férjhez, van egy tíz hónapos kislányunk, így csaknem egy éve az ő nevelése tölti ki minden időmet. Két éve Alsó-Józsára költöztünk, azóta lakom itt családommal. Mottóm „ép testben, ép lélek”. Célom, hogy minél több emberrel megszerettessem a sportot, a mozgást, mely biztosítéka az egészséges életmódnak” rohanó” világunkban. 

 

Szabolcsi Judit 29. választókörzet

167,168,170,171 szavazókörök

1966. február 1-jén születtem Budapesten. Két éves korom óta élek Debrecenben. Itt végeztem el a Gyors- és Gépíró Iskolát, és munkám mellett sikeres gimnáziumi érettségi vizsgát tettem. 1982-től különböző ügyviteli munkakörökben tevékenykedtem, többek között a HÁÉV-nél, az Atommagkutató Intézetben és a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. A Magyarságmentési-Misszió Alapítvány tevékenységét is többször segítettem munkámmal. 2000-ig a Carion Rt-nél ügyintéző voltam, innen jöttem el GYES-re lányom születésekor. Jelenleg az Európai Uniós pályázatokkal és közbeszerzési eljárások bonyolításával foglalkozó EUROÉGISZ Kft. ügyvezetőjeként dolgozom. Ősztől továbbtanulási terveim vannak a Debreceni Egyetemen. Férjem ügyvéd, akivel 1999-ben kötöttünk házasságot. Két gyermekünk született, 2000-ben Flóra lányunk, míg 2004-ben Borsa fiunk. Szüleim 14 éve élnek Józsán, és bár Debrecenben éltem, sokat tartózkodtam itt. 2003-ban férjemmel végleg ideköltöztünk.