Ünnei közgyűlés Debrecenben, a város napján

Helyi - 2024-04-11

1693 április 11-én szabad királyi városi rangot adományozott Debrecennek I. Lipót magyar király. Ez a kiváltság komoly gazdasági, jogi és társadalmi előnyökkel járt. A Kölcsey Központban tartott ünnepi közgyűlésen Papp László emlékeztetett, Debrecen a 14. században fontos mezővárossá, később kulturális-oktatási központtá vált a Debreceni Református Kollégium révén. 1715-ben a katolikusok visszaköltözhettek a városba, gazdagítva, sokszínűvé, sikeressé téve a közösséget.

A polgármester szerint Debrecen mindig jó irányba fordult a történelmi útelágazásoknál és ez a 21. században is így történik

. A városvezető egyben köszönetét fejezte ki a díjazottaknak, kiemelve, Debrecen mindig számíthatott áldozatos munkájukra.

A város vezetői és elismerésben részesült polgárai

Bárány Lászlót, a Master Good cégcsoport alapító-igazgatóját és Palánki Ferenc római katolikus megyés püspököt díszpolgári címmel tüntették ki.

Köstner Vilmos mesteredzőt, Szilágyi Imre grafikusművészt és Tirpák Zsoltot, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárját Debrecen Város Pro Urbe, Ábrahám Lászlót, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetőjét Déri Frigyes-díjjal, Bárd Dávidot, az Arany Oroszlán Gyógyszertár tulajdonos-vezetőjét Debrecen Város Mecénása díjjal tüntette ki az önkormányzat közgyűlése április 11., a város napja alkalmából.