2009-től kedvezőbb elszámolási szabályok a korai fejlesztésben

Jogtudor - 2008-11-17

A szakmai szervezetek javaslatára az Oktatási és Kulturális Minisztérium kezdeményezi a korai fejlesztésre vonatkozó elszámolási rend egyszerűsítését. Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára november 14-én megbeszélést folytatott a korai fejlesztéssel foglalkozó szakmai szervezetek képviselőivel, ahol a normatíva elszámolási rendjének módosításáról tárgyaltak - közölte a minisztérium.

A tervek szerint - a szakmai szervezetek kezdeményezésének megfelelően - a havi elszámolási rendet rögzíti a korai fejlesztés és a fejlesztő felkészítés esetén a 2009. költségvetési törvény. Ez egyszerűbbé teszi az igényelt normatíva kiszámítását, és nagyban megkönnyíti az intézmények, valamint a civil szervezetek munkáját.

 

 Az egyeztetésen részt vett Bicsákné Némethy Terézia, a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet igazgatója, Rosta Katalin, az ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ igazgatója és Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője.

A javaslat szövegét a következő héten az oktatási tárca elküldi véleményezésre az egyeztetésen részt vevő szakmai szervezetek képviselőinek.