150.000 Ft pénzbírság az eltiltás tartama alatt vezető férfinak!

Kékhírek - 2008-02-26

A Debreceni Városi Bíróság 2008. február 20-án gyorsított szabálysértési eljárás keretében 150. 000 Ft pénzbírság  megfizetésére kötelezte azt a 45 éves debreceni férfit, aki 2008. február 18-án 16 óra 25 perckor Debrecenben a Nyugati utcán közlekedett. Közúti ellenőrzés során nyert megállapítást, hogy a Debreceni Városi Bíróság ittas járművezetés vétsége miatt közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki vele szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság a férfit előállította, majd szabálysértési őrizetbe vette. A férfi már 10 alkalommal volt büntetve, illetve az elmúlt két éven belül három alkalommal is folyt ellene szabálysértési eljárás közlekedési szabályszegések (engedély nélküli vezetés, közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, ittas vezetés, érvényes gépjármű felelősség biztosítási szerződés nélküli vezetés) miatt.

 

Debreceni Városi Bíróság a lefolytatott gyorsított szabálysértési eljárásban kiszabott ítéletében enyhítő körülményként értékelte az eljárás alá vont személy beismerő nyilatkozatát, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe büntetett előéletét, a hasonló jellegű bűncselekmények rendkívül elszaporodott voltát, valamint azt a tényt, hogy a férfival szemben már többször kellett intézkedni közlekedési szabálysértések elkövetése miatt.

 

A debreceni rendőrök az elmúlt héten közúti ellenőrzések során további három olyan személyt is ellenőrzés alá vontak, akik eltiltás hatálya alatt vezették járműveiket. Ők szintén gyorsított szabálysértési eljárás keretében felelnek tettükért.