20 év után újra együtt egy hazai rocklegenda…

Kultúra - 2008-11-13

12 évnyi közös zene eredménye: 7 nagylemez, 3 és fél kislemez, számtalan hazai és külföldi koncert és kiemelkedő közönségsiker. Különböző szakmai életpályák, maradandó érték a magyar rockzenében, ez az 1977-ben alakult V’Moto-Rock zenekar.

Demjén Rózsi, basszusgitár, ének, Lerch István billentyűs, Menyhárt János szólógitáros és Herpai Sándor dobos a progresszív rock legkiválóbb magyar reprezentánsai.

A V’Moto-Rock elnevezés, egyben utalás volt az együttes tervezett stílusára is. Zenéjükkel végre felbőgött a négyütemű rock & roll motor Magyarországon is, és 1977 és 1989 között, változatlan felállásban dübörögtek végig az országon.

 

Munkásságuk élén a „Várj, míg felkel majd a nap”, amely mind hangszerelésében, mind szövegében máig is egyedülálló, majd következő albumukról a „Gyertyák” és „Új év”, számtalan igazi, ma is ismert sláger mellett.

 

Demjén különleges frazírozása, a vokálok, a hangszerelés és nem utolsó sorban a dalszövegek, együttes bizonyítékai voltak a V’Moto-Rock sikerének.

A V’Moto-Rock 1989-ben felbomlott levették a rendszámot, leadták a forgalmit, a kulcsot pedig  páncélba zárták, egészen máig.

 

Demjén Rózsi 50. születésnapja alkalmából a V’Moto-Rock a Budapest Arénában idézte fel először a régi szép időket, majd 2001-ben a Kongresszusi Központban, Lerch Pisti meghívását elfogadva - négy szám erejéig – ismét mind a négy zenésztárs együtt lépett fel.

Ezeket a közös fellépéseket a régi időket visszaidéző, mindent felülmúló ováció kísérte! Megtört a „Jégszív”.

 

A folytatásban pedig 2008. december 30-án, az eddig megszokott Demjén Ferenc szólókoncert helyett, a V’Moto-Rock négyfős legénysége fogja bizonyítani a Budapest Sportaréna közönségének, hogy a négyütemű rock & roll motor, közel húsz év után is jár.

Húsz év után egy utolshow bulira állnak össze, mint mondják, olyan hirtelen szakítottak akkor, hogy nem is tudtak sem egymástól, sem a közönségtől elbúcsúzni.

 

A V’ Moto-Rock a budapesti koncert előtt 2008. december 22-én Debrecenben, a Főnix Csarnokban is várja a közönséget egy fantasztikus koncerttel. A debreceni koncerten ugyanazzal a repertoárral lépnek fel, mint a budapesti koncerten.