Az oktatás területén kiemelkedőket díjazta Hiller a Magyar Kultúra Napján

Kultúra - 2010-01-26

Hiller István oktatási miniszter a magyar felsőoktatás területén iskolateremtő, nemzetközileg elismert munkájáért Szent-Györgyi Albert-díjat adott át január 22-én dr. Dóczi Tamásnak, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Kar Idegsebészeti Klinika egyetemi tanárának. A tárcavezető a Magyar Kultúra Napja alkalmából adományozott kitüntetéseket Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában.

 

A közép- és felsőfokú oktatás területén végzett magas színvonalú munkáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tevékenységéért vehette át dr. Pandur József festőművész, a PTE nyugalmazott oktatója, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola művészettörténet szakos tanára az Apáczai Csere János-díjat. A mérnöktanár és a műszaki szakoktató főiskolai szakok korszerűsítése terén kifejtett tevékenységéért pedig dr. Varga Lajosnak, a pécsi Pollack Mihály Műszaki Kar főiskolai tanárának adományozott Kiss Árpád-díjat a miniszter.

Hiller István továbbá átadta a Csokonai Vitéz Mihály Alkotói-díjat, a Csokonai Vitéz Mihály Közösségi-díjat, A Kultúra Támogatásáért és A Kultúra Pártfogásáért címet, valamint Miniszteri Elismerő Okleveleket adományozott.