Bolgár napok a Méliusz Központban

Kultúra - 2008-11-13

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ „Velünk élő kisebbségek” sorozatának következő programját a Bolgár Napok rendezvénysorozatot 2008. november 18-21. között tartja. A programot Debrecen Megyei Jogú Város Bolgár Kisebbségi Önkormányzatával közösen szervezzük.

Az ünnepélyes megnyitó 2008. november 18-án 17.00 órakor lesz, melynek keretében bolgár ikonkiállítás megnyitójára, bolgár népdalok és versek bemutatójára, valamint bolgár ételek kóstolójára kerül sor.

 

A hét folyamán kézműves foglalkozásokon, filmvetítésen, Bulgáriáról, a bolgár népről szóló előadásokon keresztül ismerkedhetünk meg a déli országgal és Magyarországon élő képviselőivel. A rendezvény zárásaként, november 21-én 17.00 órától bolgár színészek és zenészek vendégjátékát tekinthetjük meg. A Határeset című darab veszélyes mutatvány a komédia és tragédia, a kisebbségi érzékenység és nemzeti öntudat határán, egy felvonásban a Malko Teatro előadásában. A darabban nyújtott teljesítményéért  Hadzsikosztova Gabriella az Arcusfest 2008 nemzetiségi színházak találkozóján a legjobb női főszereplőnek járó díjat kapta meg.