Kollektív szerződéssel építi vissza kulturális dolgozói közalkalmazotti jogait a Főváros

Kultúra - 2020-05-22

Annak ellenére, hogy a közalkalmazotti törvény friss módosítása megfosztotta a közművelődési és közgyűjteményi intézmények dolgozóit közalkalmazotti státuszuktól, a fővárosi intézményekben ezeken a területeken dolgozó 879 munkavállaló számára továbbra ia közalkalmazottival azonos jogok lesznek.

Erről állapodott meg Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a fővárosi intézmények vezetőivel és a Közművelődési Dolgozók Szakszervezetével. Új kollektív szerződés létrehozásáról határoztak, döntés született arról is, hogy a kulturális szférában dolgozók számára létrehozzák a Budapest életpálya modellt.

A Budapesti Történeti Múzeum tagintézményei közül elsőként, 2020. május 23-án, szombaton 9 órától újra látogatható az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkja

Az intézményvezetők az egyeztetés során beszámoltak róla, hogyan küzdöttek meg a járványhelyzettel, munkatársaikkal hogyan vészelték át a lezárás időszakát, és milyen tervekkel készülnek az újranyitásra.

Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes megköszönte az intézményvezetők helytállását és a fegyelmezett viselkedést, a mögöttünk álló nehéz hetekben.