Különleges festménykiállítás az Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumában a Debreceni Egyetemen

Kultúra - 2008-03-26

A Debreceni Egyetem idén ünnepli a gazdasági és agrár-felsőoktatás 140 éves évfordulóját. A jeles jubileumot egész éven át változatos programok kísérik, melynek keretében nyílik meg 2008. március 27-én az egykori hallgató, Uzonyi Ferenc festőművész kiállítása is az Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumában. Az eseménysorozat keretében nyílik meg 2008. március 27-én többek között az a különleges festménykiállítás is, mely az intézmény egykori növendéke, Uzonyi Ferenc festő műveit mutatja be a közönség számára.

A kiállításon a fiatal művész szimbolista jellegű festményeiből tekinthetnek meg egy csokorra valót az érdeklődők. A könnyed vonalvezetésű és atmoszférájú képek többnyire figurális kompozíciókat és csendéletet ábrázolnak.

 

Az egykori agrárhallgató 1991 óta tevékenykedik szabadfoglalkozású képzőművészként. A festő-művész egyetemi évei alatt a Csontváry, majd a Mata János Képzőművészeti Körhöz tartozott, mesterei között megtalálható volt Rácz Imre, Lukács Gábor, Gilbert Lupfer, Kapcsa János, Fátyol Zoltán és Bényi Árpád is. Rendszeres résztvevője a mártélyi és a zebegényi művésztelepnek.

 

 Uzonyi Ferenc eddig számos hazai és külhoni tárlaton szerepelt sikerrel: debreceni kiállításai mellett rendszeresen van jelen budapesti, miskolci, nyíregyházi, zalaegerszegi, szolnoki, és kaposvári bemutatókon is. Festményei láthatóak voltak többek között Bécsben, Hamburgban, Karsruhe-ban és Langenbachban is.

 

Kiállítás időpontja: 2008. március 27. – április 8.

 

Helyszín: Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrum, Aula