Hamis álláshirdetések miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Olvastuk - 2024-01-08

Könnyű, otthonról végezhető munkáról, valamint ausztriai és németországi munkalehetőségekről szóló valótlan álláshirdetések miatt vádat emelt az ügyészség.

A férfi több száz embert ejtett tévedésbe, és 4,5 millió forint kárt okozott - tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn közölte, hogy a büntetett előéletű, harmincas éveiben járó budapesti férfi 4500 és 20 000 forint közötti letéti, vagy közvetítői díj átutalását kérte azoktól, akik jelentkeztek a 2021-2022-ben internetes oldalakon, illetve közösségi oldalak online csoportjaiban és fórumain közzétett hirdetéseire.

"A férfinak sem lehetősége, sem szándéka nem volt a hirdetésben vállaltak teljesítésére, azokkal kizárólag a sértettektől akart pénzt kicsalni" - írta az ügyészség. A kaposvári rendőrök 2023 februárjában vették őrizetbe a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását, azóta egy másik bűnügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség 571 rendbeli csalás miatt emelt vádat ellene, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére és a kár megtérítésére tett indítványt - olvasható a közleményben.