Vera Molnar-emlékkiállítás nyílik Balatonfüreden

Olvastuk - 2024-05-08

- Vera Molnar-emlékkiállítás nyílik pénteken a balatonfüredi Modern Műtárban - közölték a tárlat szervezői .

A kiállítás a Szöllősy-Nagy-Nemes Gyűjtemény anyagát öleli fel a budapesti Szépművészeti Múzeumtól, a Budapesti Történeti Múzeum Fővárosi Képtárától és több magángyűjtőtől kölcsönzött munkákkal kiegészülve.

Dürer, Cezanne és Klee nem a szokványos értelemben hatottak Vera Molnar művészetére, sokkal inkább egy-egy motívum, részletforma vagy képidézet ismerhető fel a többnyire számítógép segítségével készült munkáin - áll a közleményben.

Vera Molnár 1948-tól haláláig Párizsban élt. Műveit a párizsi Centre Pompidou-ban, a New York-i MoMA-ban és a londoni Tate Modernben is őrzik. A budapesti Szépművészeti Múzeum volt az első nagy múzeum, amely munkáit megszerezte, negyven év alatt több jelentős műve is bekerült a múzeum gyűjteményébe.Vera Molnar (1924-2023) három héttel a századik születésnapja előtt hunyt el a tavaly decemberben Párizsban. A mintegy hatvan alkotást felvonultató In memoriam Vera Molnar: Dürer, Cezanne, Klee és a számítógép című emlékkiállítás október 31-éig látható.Dürer, Cezanne és Klee nem a szokványos értelemben hatottak Vera Molnar művészetére, sokkal inkább egy-egy motívum, részletforma vagy képidézet ismerhető fel a többnyire számítógép segítségével készült munkáin - áll a közleményben.

Vera Molnár 1948-tól haláláig Párizsban élt. Műveit a párizsi Centre Pompidou-ban, a New York-i MoMA-ban és a londoni Tate Modernben is őrzik. A budapesti Szépművészeti Múzeum volt az első nagy múzeum, amely munkáit megszerezte, negyven év alatt több jelentős műve is bekerült a múzeum gyűjteményébe.Vera Molnar (1924-2023) három héttel a századik születésnapja előtt hunyt el a tavaly decemberben Párizsban. A mintegy hatvan alkotást felvonultató In memoriam Vera Molnar: Dürer, Cezanne, Klee és a számítógép című emlékkiállítás október 31-éig látható.