Manfred Weber az Euronewsnak: "Nyitva áll az ajtó" Magyar Péterék előtt a Néppártban

Pro... - 2024-06-14

Budapesten találkozott Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője Magyar Péterrel, hogy a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének csatlakozásáról egyeztessenek. Manfred Weber és Magyar Péter is nyilatkozott az Euronewsnak.

A budavári Hilton szállóban létrejött találkozó és sajtótájékoztató után Manfred Weber és Magyar Péter is külön nyilatkozott az Euronews helyszíni tudósítójának.

Manfred Weber azt mondta az Euronewsnak: örül, hogy sok jól képzett, professzionális személyiséget sikerült a Tisza Pártnak jelölnie az EP-képviselői helyekre. Hozzátette: az alapján, amit Budapesten tapasztalt, "nyitva áll az ajtó" a Néppártban a Tisza Párt képviselői előtt.

Magyar Péter arról beszélt: értékelik a gesztust, hogy Manfred Weber Budapestre utazott azért, hogy találkozzon velük. Technikai és tartalmi részletekről egyeztettek, és jövő héten a Néppárt keddi frakcióülésére utaznak.

"Mivel nem jött be a kormány előrejelzése, és a Néppárté (EPP) lesz a legnagyobb frakció, fontos, hogy a hét képviselőnk pozíciókat kapjon az EPP frakciójában, a szakbizottságokban, mert itt születnek a fontos döntések, amelyek a magyar embereknek is számítanak" – mondta Magyar Péter az Euronewsnak. Hozzátette: "Elnök úr és én is örülök, hogy ismét lesznek a Néppártban magyar képviselők."