Az Újpest továbbra is tisztességtelen eszközökkel harcol

Sport - 2009-05-22

Talán lassan megszokottá válik, hogy az országos sportnapilap olyan cikket jelentet meg, amely negatív színben tünteti fel klubunkat. Ezúttal nem csak a DVSC-t, hanem a Diósgyőr és a Paks együttesét is súlyos vádakkal illeti az újságíró, aki helyszíni riportot készített az Újpest tegnapi edzéséről.

Idézünk a mai Nemzeti Sportban megjelent cikkből, amelyben a szerző a következő megjegyzéseket teszi:

„Biztos vagyok benne, hogy a paksi kudarcot illetően az újpestiek többsége másként vélekedik. Már múlt pénteken, a zalaegerszegi győzelem előtt és után boldog-boldogtalan azt regélte, hogy a debreceniek pénzt ígértek a paksiaknak, ha legyőzik a lilákat, és lám, le is győzték.

Ugyanakkor például Bori Gábor másokhoz hasonlóan szemlátomást keserű szájízzel emlegeti, hogy Éger László, a paksiak korábban Debrecent is megjáró védője az egyik gól után éppen a DVSC jelenlévő elnökének nyakába ugrott örömében, mondván, ez talán érthető, mégis ízlésesebb lett volna a közös boldogság szűkebb körben. Ugyanígy esik szó arról is, hogy miután a DVTK döntetlent ért el a Szusza Ferenc Stadionban, futballistái az öltözőbe vonulva a játékoskijáró falát döngették azt kiabálva, hogy „Hajrá, vidék, hajrá, Debrecen!”, és mindez együtt teszi tűnődővé az újpestieket. Hogy teljesen világos legyen: a DVSC hátralévő két ellenfele a Diósgyőr és a Paks. Ezzel persze senki sem kérdőjelezi meg az érintettek tisztességét, csupán az a magyar politikában fogant bonmot juthat az eszünkbe, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.”

 

Döbbenetes sorok, és ismételjük: súlyos vádak!

 

Ezzel szemben a tények: az előző bajnokságban a Paks négy pontot vett el a DVSC-től (Debrecenben 1-1, Pakson 2-2), és ez csapatunk bajnoki címébe került. Éger László gólt lőtt, mindkét esetben kimagaslóan játszott ellenünk.

 

A Nemzeti Sport újságírója nem kíméli a Diósgyőr csapatát sem. Azt az együttest, amely az őszi mérkőzésen 2-1-re legyőzte a Lokit.

 

Sajnálatos, hogy az újpestiek továbbra is ilyen módszerekkel dolgoznak a bajnoki címért. Sajnálatos, hogy ehhez mindig találnak újságírót, aki hajlandó ilyen színvonalú írásokat megjelentetni.  

Forrás:www.dvsc.hu

 

A két érintett klub közleményei Pro, illetve kontra rovatunkban olvashatóak.