Ballack nem lesz ott a nyitányon

Sport - 2006-06-08

A német válogatott csapatkapitánya kihagyja az első mérkőzést. Michael Ballack sérülése miatt nem játszhat a hazai rendezésű világbajnokságon, a Costa Rica elleni nyitómeccsen.

A nemrég a Bayern Münchentől az angol bajnok Chelsea-hez szerződő középpályás lábsérülése miatt nem tudta befejezni a szerdai tréninget és a szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann nem számíthat a június 9-én, Münchenben sorra kerülő debütáláson.

"Úgy tűnik Ballack nem játszhat Costa Rica ellen." - mondta Klinsmann egy csütörtöki sajtótájékoztatón. "Szerdán mindössze 30 percnyi gyakorlás után ki kellett állnia."

         "Akartuk, hogy pályára lépjen, mivel ő a kapitányunk és a vezérünk, de most a felépülése a legfontosabb." - folytatta a szakvezető. "Azt várjuk tőle, hogy teljes értékű harcosként térjen vissza a sorozat további mérkőzéseire."

Michael Ballack helyettesítése ugyanakkor nem tűnik könnyen megoldható feladatnak, az eddigi 65 válogatott fellépésén 31 gólt szerző játékos a német középpályás sor egyetlen igazi világklasszisának számít.