Döntetlen Tallinnban

Sport - 2010-07-14

A DVSC-TEVA csapata 1-1-es döntetlent ért el a Levadia otthonában, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén.

 

A DVSC-TEVA 2009.07.29-én a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első meccsén a Levadia otthonában lépett pályára, és nyert 1-0-ra. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy közel egy évvel később a két csapat ismét találkozik egymással, még ha egy körrel korábban is. Ráadásul a sorsolás úgy hozta, hogy újra a Kadrioru Stadionban került sor az első összecsapásra.

Az alig négy és fél ezres létesítmény kicsit szegényes, az eredményjelző azonban a legmodernebb technológiával készült. A rendkívül látványos, színes, mozgóképes kivetítőn kezdetben csak egy szám, a 36 volt látható. A játékosokban is megállt az ütő, amikor tudatosult bennük, mi vár rájuk, nem is titkolták, hogy a futballra nem éppen alkalmas időjárás bizony rányomhatja majd a bélyegét a találkozóra.

 

A gyanú beigazolódott, az első félidőben ugyanis nem volt nagy az iram. A melegtől a hazaiak sokkal jobban tartottak, mégis kezdetben inkább az ő akaratuk érvényesült. Néhány szabadrúgáson kívül azonban nem jelentettek túl nagy veszélyt. A Lokinak jó húsz perc kellett, hogy alkalmazkodjon a körülményekhez, Szakály Péter akár a vezetést is megszerezhette volna, de a kapufát találta el, a helyszínen szurkoló mintegy 50 Loki-drukker nagy bánatára. Alig telt el néhány perc, és a jelenet a másik oldalon is megismétlődött. A félidő második felében többet birtokoltuk a labdát, de nem futballoztunk veszélyesen.

 

Herczeg András egyébként kisebb meglepetéssel szolgált az összeállítást illetően. A kezdőcsapatban kapott helyet a 19 éves saját nevelésű szélsőnk, Bódi Ádám, aki most belső középpályásként bizonyíthatott, majd a szünet után a jobb oldalon látta el feladatát. Szintén lehetőséget kapott a Honvédtól visszatért Nagy Zoltán, és a tavasszal kispadra szorult Kiss Zoltán is.

 

Szakvezetőnk Tarmo Neemelóra külön felhívta a figyelmet, mégis az egykori észt válogatott csatár szerzett vezetést a Levadiának. A gól után a hazaiak nagyon felpörögtek, de lendületük nem tartott sokáig. Jóval eseménydúsabb volt a második félidő, Adamo Coulibaly előtt két ígéretes lehetőség is adódott, de Czvitkovics Péter és Yannick is kihagyott egy-egy nagy helyzetet.

 

Az egyenlítést végül a csereként beállt Rezes László harcolta ki: a középpályás Dombi Tibortól kapott egy remek labdát, majd a hálóba pörgetett.

 

Az biztos, hogy a Levadia nem jobb csapat a Lokinál, a jövő hét szerdán rendezendő debreceni visszavágón ki lehet harcolni a továbbjutást!

 

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés

FC Levadia Tallinn – DVSC-TEVA 1-1 (0-0)

 

Tallinn, 2500 néző. Vezette: Kulbakov (Szavitszkij, Zsuk)

Levadia: Kaalma – Podholjuzin, Kalimullin, Morozov, Teniste – Nunes, Nahk, Malov, Leitan – Neemelo (Dimitrijev 76.), Ivanov

DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Komlósi, Mijadinoszki, Fodor – Czvitkovics, Kiss Z. (Dombi 78.), Bódi (Yannick 61.), Szakály – Kabát (Rezes 69.), Coulibaly

Gól: Neemelo (59.), Rezes (90.)

Sárga lap: Komlósi (6.), Nagy Z. (30.), Morozov (54.), Fodor (63

Forrás:dvsc.hu