DVSC: Az Európa Ligában folytatjuk

Sport - 2010-08-05

A DVSC 3-1-re kikapott Bázelben, így 5-1-es összesítéssel a svájciak jutottak tovább, a Loki pedig az EL-ben folytatja.

  Nem kis feladat előtt állt a DVSC, hiszen ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája play-off körébe jusson, a ranglistán jóval előrébb jegyzett csapat otthonában kellett volna ledolgozni kétgólos hátrányt.

Nem vitás, ehhez kisebbfajta csodára lett volna szükség, ám ha az első mérkőzést vesszük alapul, akkor joggal bízhattunk egy szép eredményben. Egyébként is, ahogy már sokan nyilatkozták: a futballban bármi megtörténhet. Játékosaink mindenestre úgy álltak hozzá, hogy veszítenivalójuk nincs, Herczeg András klubmenedzser pedig kijelentette: szeretné, ha olyan teljesítményt nyújtanánk, amely után minden Loki-szimpatizáns elégedett lesz.

 

Bár tegnap elővételben 12 ezer jegy kelt végül közel 18 ezer szurkoló gyűlt össze, Debrecenből mintegy 50 drukker utazott el.

 

A hazaiak az első tíz percben két veszélyes helyzetet teremtettek, mindkét esetben alig ment a labda a kapu mellé. A 13. percben aztán a mieink előtt is adódott egy nagy lehetőség, de Coulibaly lövését a védők szögletre mentették. Innentől mezőnyfölényben futballoztunk, ám nem tudtunk mit kezdeni a jól védekezett hazaiakkal. Mielőtt elkezdhettünk volna reménykedni, hogy ezt a Baselt meg lehet fogni, a 26. percben vezetést szereztek a hazaiak: Verpecz István rosszul mozdult ki egy beívelt labdára, sérülten a földön feküdt, de a játékvezető továbbengedte az akciót. A hazaiak először még a lécre fejeltek, ám a kipattanót Cagdas Atan már a kapuba helyezte. Fellelkesítette a gól a hazaiakat, akik többnyire a térfelünkön tartózkodtak, és újabb kapufát rúgtak.

 

A második félidőben már nem tudott újítani együttesünk, a Basel magabiztosan őrizte előnyét, amit később fokozatosan növelt: előbb az 59. percben Chipperfield, majd Shaqiri talált be. Ekkor már szertefoszlottak a remények, Coulibaly gólja (a támadó elrontott egy tizenegyest, de a kipattanót belőtte) csak a szépítésre volt elég. A DVSC búcsúzott a Bajnokok Ligája további küzdelmeitől. Az Európa Ligában folytatjuk, pénteken eldől, hogy a csoportkörért melyik csapattal játszunk majd.

 

Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör, visszavágó

FC Basel – DVSC 3-1 (1-0)

 

St. Jakob Park, 18.000 néző. Vezette: Bezborodov (Golubev, Semenov – oroszok)

Basel: Costanzo – Inkoom, Abraham, Cagdas, Safari – Shaquiri, Huggel (Xhaka 86.), Yapi (Cabral 77.), Tembo – Zoua, Chipperfield (Almerares 67.)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss, Czvitkovics (Farkas 81.), Varga – Kulcsár (Bódi 66.), Coulibaly, Yannick (Kabát 66.)

Gól: Cagdas (26.), Chipperfield (59.), Shaqiri (64.), Coulibaly (74.)

Sárga lap: Inkoom (11.)

Forrás:www.dvsc.hu